65. Cannes Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sinema ve moda severlerin heyecanla beklediği 65. Cannes Film Festivali dün yapılan ödül töreni ve kapanış gecesiyle son buldu.

ads ads ads ads
19/05/2018

ads
65. Cannes Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu

Sinema dünyası için önemli yer tutan Cannes Film Festivali bu senede düzenlendiği 11 gün boyunca birbirinden renkli görüntülere yer verdi. Moda severler için kırmızı halısının en önemli detay olduğu Cannes’ta moda, sinema ve müzik dünyasının ünlü kadın ve erkek yıldızları birbirinden dikkat çeken kıyafetleriyle objektiflere yansıdı.

Kapanış gecesi de açılışı kadar görkemli geçen Cannes Film Festivali’nde kısa metrajlı filmler kategorisinde yarışan Türk yönetmen Rezan Yeşilbaş'ın ''Sessiz'' adlı filmi ''Altın Palmiye'' ödülüne layık görüldü.

"Altın Palmiye", bu yıl Avusturyalı Michael Haneke'nin "Amour" (Aşk) isimli filmine verildi. Bu yılki "Altın Palmiye"yi kazanan "Amour" filmi, iki yaşlı çiftin tutkulu aşk hikayesini anlatıyor. Filmde başrolleri 81 yaşındaki Jean-Louis Trintignant ve 85 yaşındaki Emmanuelle Riva oynuyor. Paris ve Viyana'da yaşayan Avusturyalı yönetmen ödül töreninde yaptığı konuşmada, filmin yaşlı baş rol oyuncularına teşekkür etti ve bu oyuncuların performansının filmin başarısını getirdiğini söyledi.

Festivalde en iyi senaryo ödülüne, Romen yönetmen Cristian Mungiu'nun "Au-dela des collines" isimli filmi layık görüldü.

Jüri bu yıl "en iyi yönetmen ödülünü" ise"Post tenebras lux" isimli filmiyle Meksikalı yönetmen Carlos Reygadas'a verdi.

Festivalde bu yılki "jüri ödülü" ise 75 yaşındaki İngiliz yönetmen İngiliz Ken Loch'ın, "La part des anges" isimli filmine verildi.

Festivalde, "Altın Kamera" ödülü ABD'li yönetmen Benh Zeitlin'in, "Les Betes du Sud sauvage" isimli filmine verildi.

Cannes Film Festivali "festival büyük ödülünü" de İtalyan yönetmen Matteo Garrone'nin "Reality" isimli filmine verildi.

"En iyi erkek oyuncu" ödülünü, Danimarkalı aktör Mads Mikkelsen, Tnomas Vinterberg'in yönettiği "La Chasse" isimli filmdeki performansıyla kazanırdı.

"En iyi kadın oyuncu" ödülünü ise iki Romen Cosmina Stratan ve Cristina Flutur, yönetmen Cristian Mungiu'nun, "Au-dela des collines" isimli filminde gösterdikleri performansla elde etti.

19/05/2018 22:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: moda, stil, Moda, Festival, Cannes Film Festivali, 2012, Ödül, Ödül Töreni
MANŞETLER

HK SİNEMA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.