Aç karnına kahve içmek zararlı mı?

İşte kahve ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...

ads ads ads ads
14/12/2018

ads
Aç karnına kahve içmek zararlı mı?

Kahve içmenin sağlığımız açısından pek çok faydası bulunuyor. Fakat bu faydaları kahveyi doğru tüketirsek ortaya çıkıyor. Kahve içerken dikkat edilmesi gereken bazı şeyler var. Bunlardan birincisi aç karnına kesinlikle kahve tüketilmemesi. Uzmanlar aç karnına içilen kahvenin vücudumuza çok ciddi zararlar verdiğini ortaya koydu. Peki aç karnına kahve içmenin zararları neler? Kahve ne zaman içilmeli? Günde kaç bardak kahve içilmeli? İşte kahve ile ilgili tüm bilinmesi gerekenler...

Yediklerimizi sindirebilmemiz için midemiz doğal bir asit salgılamaktadır. Bu asitin adı hidroklorik asittir. Ancak sabahları içilen kahve salgılanan bu asidin miktarını arttırmaktadır. Boş midede asit artışını karşılayacak besin olmayınca, zamanla, vücut hidroklorik asit üretimini bu nedenle azaltmaktadır.

Bunun sonucunda ise sindirim yavaşlamaya başlıyor. Vücutta bulunan sindirilmemiş besinleri yiye bakteriler ortaya çıkıyor ve bunun en doğal sonucu olarak gaz oluşuyor. Gaz sancısı kişiyi oldukça rahatsız eden bir durumdur. Üstelik gaz sancısıyla başlayan bu sıkıntı, mide yanması, hazımsızlık gibi durumlarında yaşanmasına neden oluyor. Bu durum eğerki uzun bir süreç yaşanırsa midede reflü oluşmasına neden oluyor. Bu gibi sorunlara sadece kafein neden olmuyor. Kain içeren tüm ürünler bu sağlık sorunlarının yaşanmasına neden olur.

Yapılan araştırmalara göre sabahları aç karnına içilen kahve nedeniyle ''gastrik boşalma'' meydana geliyor. Gastrik boşalma denilen şey, besinin olması gerekenden daha hızlı bi şekilde karından çıkması durumudur. Bu durumda vücuttaki vitamin ve minerallerin düzgün olarak kalmamasından dolayı besin eksikliklerine neden olur.

Yine kafein vücuttaki sıvıların atılma sürecini hızlandırmaktadır. Bu da önemli vücudun önemli mineralleri emmesi için vakit bulamamasına neden olmaktadır.

Sabahları kahve içmek bir çok soruna yol açıyor. Bunlardan bazıları; anksiyete, depresyon, astım, kan pıhtılaşması, kalp sorunları, yüksek tansiyon, böbrek hastalığı, kronik yorgunluk, kronik ağrı, migren, kısırlık, kemik erimesi, hatta diş çürümesi gibi sorunlara yol açıyor

14/12/2018 09:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kahve, haber, kıbrıs, yiyecek
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.