Amazon Türkiye açılıyor!

Uzun zamandır faaliyetlerine başlayacağı iddia edilen Amazon Türkiye sonunda açılıyor

ads ads ads ads
19/09/2018

ads
Amazon Türkiye açılıyor!

Dünyanın en büyük e-ticaret firmalarından biri olan ABD merkezli Amazon'un Türkiye'de faaliyetlerine başlayacağı aylar öncesinden iddia edilmişti. Hatta Türkiye ofisi için iş ilanları da veren firma, uzun bir süredir ülkemizdeki faaliyetlerine Avrupa'dan devam ediyor.

Son aylarda çalışmalarına hız veren Amazon Türkiye ofisi nihayet resmi olarak faaliyetlerine başlama kararı aldı. İş ortakları tarafından doğrulanan bilgileri göre Amazon Türkiye ofisi 19 Eylül 2018 tarihinde yani bugün faaliyetlerine başlıyor.

Konuyla ilgili olarak henüz resmi bir açıklama yapılmasa da ofisin açılacağı kesinleşti. Şirketin Türkiye'deki ofisinin İstanbul'da olacağı ve başındaki ismin de belli olduğu iddia ediliyor. Açıklanan bir bilgi olduğunda sizlerle paylaşacağız.

Almanya üzerinden gönderim yapıyordu

Uzun bir süredir Türkiye faaliyetleri ile ilgili olarak çalışmalar yapan Amazon, geçen yıl Almanya sitesi üzerinden Türkiye'ye bazı ürünlerini göndermeye başlamıştı. Hatta bu iş için Türkçe dil desteği de sunan şirket birçok üründeki vergi ve kargo miktarlarının yüksekliği yüzünden istediği satışlara ulaşamamıştı.

Sektöre faydası olacak bu gelişme bazı çevrelerce 'heyecanla' bekleniyor olsa da Türkiye'de mevcut dağıtım ağı ve kargo şirketlerinin durumu düşünüldüğünde Amazon Türkiye'nin nasıl farkındalık oluşturacağı pek bilinmiyor. Yine de e-ticaret sektörünün en önemli isminin Türkiye'de faaliyetlerine başlaması önemli bir gelişme.

19/09/2018 22:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Amazon Türkiye açılıyor!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.