Avrupa’nın en büyüğü olacaklar!

Volkswagen Grubu, Almanya'da yer alan iki fabrikasını elektrikli otomobil üretimi için değiştirmeye hazırlanıyor. Bu değişim sonucunda Avrupa'nın en büyük elektrikli otomobil üretim ağına Volkswagen sahip olacak.

ads ads ads ads
15/11/2018

ads
Avrupa’nın en büyüğü olacaklar!

Firmadan yapılan açıklamaya göre Emden ve Hannover’daki VW fabrikaları elektrikli otomobillerin üretimine gelecek on yıl içinde başlamış olacak. Emden fabrikası 2022 yılında elektrikli otomobil üretimine başlayacak ve hangi modellerin bu fabrikada üretileceği henüz belli değil. Hannover’da yer alan fabrikada ise I.D. Buzz yani retro tasarımlı minibüs modeli 2022 yılında üretime başlayacak. Bu duruma ek olarak Hannover fabrikası içten yanmalı motorlu araç üretimine de devam edecek.

Volkswagen; Passat ve Arteon gibi orta ölçekli sedan modellerini Emden fabrikasında üretiyor. Fabrikadaki değişimlerden dolayı bu modellerin üretimi VW Grubu’nda yer alan Skoda markasının Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrikasında olabilir.

images%2foriginal%2f18893-idfamilyb

Hanover’da ise Tiguan, Amarok, Crafter(elektrik) ve Transporter T6 üretimi gerçekleşiyor. Tüm bunlara ek olarak VW Grubu 1 milyar euroluk yatırımla Almanya’da yer alan Zwickau fabrikasını elektrikli otomobillerde kullanılacak olan MEB platformu üretimi için dönüştürmüştü.

Zwickau fabrikası 2019 yılında ilk olarak Golf ölçeğinde bir I.D. otomobili modelini üretecek. Sonrasında ise 2020 yılında I.D. Crozz bu modeli takip edecek. Bu fabrikanın 2020 yılının sonlarındaki günlük üretim kapasitesi 1500 otomobile ulaşacak ve 6 elektrikli model bu fabrikada üretilecek.

15/11/2018 17:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Volkswagen Grubu, elektrikli araç, haber
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.