Bakan tarafından açılmıştı…

ads ads ads ads
18/03/2019

ads
Bakan tarafından açılmıştı…

Polis Genel Müdürlüğü içerisinde yapılan yeni bir hamle ile emekliliği gelen çok sayıda polis memuruna, “Kamu yararı gereği” işten atılmaları gerektiği yönünde yazılar gitmeye başladı.

3 Nisan’da kendilerini avukatları ile birlikte savunmaları istenen polislere, “FETÖ dershanelerine çocuk gönderdiniz, pikniğe katıldınız, kitap okudunuz” gibi gerekçelerle, işten durdurmaları gerektiği ifade ediliyor.

Pİ Analitik dershanesine öğrenci gönderen aileler de, bu kapsamda denetlenerek, soruşturulmaya tabi tutuluyor.

İlk etapta ilgili dershaneye öğrenci gönderen polis aileleri, banka hesapları ve kredi kartı ödemelerinden yola çıkılarak soruşturuluyor.

Polis içerisindeki disiplin mevzuatı gereği, polisler kendilerini savunamadığı gibi, “Mahkemede hakkını ara” denilerek, ya maaşının üçte biri ödenmesi koşulu ile açığa alınıyor, ya da tamamen teşkilatın dışarısına itiliyor.

İlgili polislerin hakkını KKTC mahkemelerinde araması yolu açık olsa, ciddi mali sorunlarla boğuşmak zorunda kalınıyor. Polis içerisinde başlayan soruşturmanın, farklı meslek gruplarında da sıçraması endişesi var.

Çok sayıda aile ise, dönemin eğitim bakanı Kemal Dürüst tarafından “övünç sözleri” ile açılan dershanenin “suç kapsamına” alınmasının bedelinin vatandaşa çıkarılmaması isteniyor.

18/03/2019 13:51
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: polis, fetö, haber, kıbrıs, Kemal Dürüst, FETÖ
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.