Cezaevinde Uyuşturucu ve Telefon Bulundu

Merkezi Cezaevine uyuşturucu ve telefon atılması meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar M. A. D., E. K., Y. O., M. Ö. ve E. Ö. tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

ads ads ads ads
03/04/2020
HK

ads
Cezaevinde Uyuşturucu ve Telefon Bulundu

Merkezi Cezaevine uyuşturucu ve telefon atılması meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar M. A. D., E. K., Y. O., M. Ö. ve E. Ö. tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Serkan Sakallı olayla ilgili bulguları aktardı. Sakallı Merkezi Cezaevinde bulunan yaklaşık 4 Gram ağırlığında Hint Keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, yaklaşık 7.5 Gram ağırlığında Sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, 3 adet uyuşturucu içerdiğine inanılan hap, 27 adet Eroin içeren Suboxone marka hap, 1 adet Nokia marka 105 model ekranı kırık cep telefonu, 1 adet Samsung marka GT/E 1207 Y model cep telefonu, 1 adet Zanco marka cep telefonu, 1 adet GLX Orginal marka seri numaralı cep telefonu pili, iki adet cep telefonu kulaklığı, bir adet Samsung marka kablolu cep telefonu şarj cihazı, bir adet Huaweı marka şarj cihazı adaptörü, bir adet siyah ve bir adet beyaz renk cep telefonu şarj kablosu ve 3 adet üzerinde Cıty Royal 5 Cyprus yazılı oyun fişi bulunarak polise bilgi verildiğini söyledi.

 

Sakallı polisin mesele ile ilgili başlatmış olduğu soruşturma kapsamında Merkezi Cezaevinde hükümlü tutuklu bulunan mahkûm Çağlar Özertural’ın isteği doğrultusunda Mağusa’da sakin zanlılar M. A. D. (E-31), E. K.(E-30), Y. O. (E-32), M. Ö.’nin (E-59) söz konusu telefonları Cezaevine götürmesi için E. Ö.’ye (E-31) verdikleri ve Zanlı 6’nın da söz konusu telefonların yanına söz konu uyuşturucu maddeleri de koyarak Cezaevine götürüp mahkûm Ç. Ö.’nün alması için attığının tespit edildiğini mahkemeye aktardı.

 

 Polis zanlıların evinde yapılan aramada zanlı E. Ö.’nün ikametgâhında cezaevinde bulunan uyuşturucuların sarılı olduğu naylonun diğer yazısının bulunarak emare alındığını belirtti. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini zanlıların vermiş oldukları ifadelerin teyit ve tekzip edilmesi gerektiğini ayrıca meseleye bağlantısı olduğu düşünülen bir kişinin daha arandığını belirterek zanlıların ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi. (Kamalı Haber)

03/04/2020 12:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Merkezi Cezaevi, uyuşturucu, telefon, kktc, kıbrıs haberleri
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.