Yanny mi Laurel mi? Sosyal medyayı ikiye bölen ses!

Dünya ikiye bölündü; bu sesi işiten herkes farklı şekilde duyuyor! Kaydı dinleyenlerin bir kısmı Laurel, diğer kısmı ise sesi Yanny olarak duyuyor... Peki bu nasıl oluyor?

ads ads ads ads
17/05/2018

ads
Yanny mi Laurel mi? Sosyal medyayı ikiye bölen ses!

Gizemli bir ses kaydı sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. Dinleyenlerin bir kısmının Yanny, diğer kısmının da Laurel olarak duyduğu kayıt, Twitter gibi platformlarda binlerce kişinin katıldığı anketlere sebep oldu.

Oranlar her an değişebiliyor olsa da an itibariyle dinleyenlerin %52-53 kadarı Laurel, %47-48 kadarı ise Yanny olarak duyduğu ses kaydı, dinleyenleri bir hayli şaşırtıyor.

Arizona Üniversitesi Dil ve İşitme Bilimleri Profesörü Brad Story, konuyla ilgili olarak Laurel sesinin üst üste yerleştirildiği için Yanny olarak da algılanabildiğini savunurken, bir Twitter kullanıcısı sesi analiz ederek, "Yüksek frekansları duyabiliyorsanız Yanny, duyamıyorsanız Laurel duyarsınız" şeklinde açıklama getirdi.

Kaydı duymada ortaya çıkan farklılığa ilişkin pek çok yanıt olsa da, bir Twitter kullanıcısının paylaştığı gibi konunun frekans değerleriyle ilintili olduğunu düşünenler hiç de az değil.

Yaş ile de ilişkilendirilen bu durumda, yaş ilerledikçe kişiler düşük frekansı daha rahat duyabiliyorlarken küçükler yüksek frekansı daha kolay yakalayabiliyor.

Bu da Laurel ve Yanny farkını getiriyor. Yüksek frekansı duyanlar Yanny, düşük frekansı duyanlar ise Laurel algılıyor.

Bununla bağlantılı olarak sesi hızlandırdığında Yanny, yavaşlattığında Laurel duyanlar da mevcut.

İşte o ses... Dinleyin, kararı siz verin!

17/05/2018 21:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Yanny, laurel, ses
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.