Elon Musk'tan kemer sıkma talimatı!

ads ads ads ads
19/05/2019

ads
Elon Musk'tan kemer sıkma talimatı!

Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk, zorlu maliyet tasarrufu girişimi başlatılacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından, şirketin hisseleri yüzde 3.0'ün üzerinde düştü.

Electrek'te yer alan habere göre Elon Musk, çalışanlarına gönderdiği bir e-mailde Tesla'nın finansal olarak istikrara sahip olması ve dünyanın çevresel olarak daha istikrarlı bir yer haline gelebilmesi için yek yolun harekete geçmek olduğunu ifade etti.

Tesla CEO'su Elon Musk, ne kadar küçük olduğu fark etmeksizin bütün harcamaların incelenmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Buna ek olarak maaşlar, seyahat giderleri ve kiralar da dahil olmak üzere şirketin bütün ödemeleri gözden geçirebileceği yeni bir girişim başlatacağını duyurdu ve ekledi;

"Bu oldukça zor, fakat Tesla'yı yeniden finansal olarak istikrarlı bir hale getirmek ve dünyayı çevresel olarak daha istikrarlı yapma hedefimize ulaşabilmek için tek yol."

Tesla başkanı, şirket tarafından yapılan ödeme listelerinin onuncu sayfasını gözden geçirip imzalayacağını ve Tesla'nın yeni baş finans sorumlusu Zach Kirkhorn'un ise yapılan ödemelerin her sayfasını inceleyip imzalayacağını açıkladı.

Yaşanan gelişmenin yanında şirketin hisselerindeki düşüşte ayrıca, Mart ayında Florida'da Tesla aracında gerçekleşen ölümcül kazada, aracın oto pilot sisteminin kazadan saniyeler önce otomatik olarak aktive olduğu haberleri de etkili oldu.

Oto pilot özelliğinin güvenli olduğu yönündeki açıklamasını yineleyen Tesla'ya göre, dikkatli ve her an kontrolü yeniden eline almaya hazır olan sürücülerin kullandığı zaman oto pilot özelliğinin güvenli ve oto pilotun destek olduğu sürücülerin, herhangi bir yardım almayan sürücülere göre daha güvendeler.

19/05/2019 16:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Elon Musk’tan kemer sıkma talimatı!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.