Haci Ali İşletmeleri piyasadan çekilmeyi tartışıyor

ads ads ads ads
25/09/2018

ads
Haci Ali İşletmeleri piyasadan çekilmeyi tartışıyor

Dörtlü koalisyon hükümetinin almış olduğu “tavuk eti ithalinin” serbest bırakılmasının ardında, ülkedeki en büyük tavuk üreticisi Hacı Ali İşletmeleri’nin, “Bize karşı operasyon var” diyerek, tepkisini dile getirildiği öğrenildi.

Kısa süre önce büyük bir yem fabrikası kuran Hacı Ali İşletmeleri, önce karma yem, dün de tavuk eti ithalinin serbest bırakılmasının ardından büyük bir şok yaşadı. Haber Kıbrıs’a konuşan Mustafa Hacı Ali İşletmeleri’ne yakın bir kaynak yaşanan gelişmelerin, ülkenin en büyük yerli üretimlerinden birine yönelik “öç alma” amaçlı olduğunu söyledi.

İşletmeyi kurarak, bugünlere getiren baba Mustafa Hacı Ali’nin ise, “tavuk üretim çiftliklerini kapatma” kararı alma aşamasında olduğu belirtildi. 900 çalışanı ile, ülkenin en büyük tavuk üreticisi olan Kırnı Piliçleri, aynı zamanda en büyük ihracat yapan kurumlar arasında. Dünyanın farklı ülkelerine tavuk ve ürünlerini ihraç eden Hacı Ali İşletmeleri, şimdi ciddi ciddi “tavut ithalatçısı olmak için” çalışma başlattı.

900 çalışanın işsiz kalabileceği konuşulurken, Mustafa Hacı Ali, hükümetin Hacı Ali İşletmelerini bitirmek için adımlar attığını düşünüyor. Bu arada, süt ve et üreticileri de alınan karar nedeniyle endişeli bir bekleyiş içerisinde. Tavuk etinden ziyade, kırmızı etin piyasada ciddi pahalılık yarattığı biliniyor.

Bu arada, Türkiye’de bütün tavuk eti fiyatı 14 ile 18 TL arasında değişiyor. KKTC’de ise bu rakam 20- 24 TL civarında.

25/09/2018 14:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Haci Ali, tavuk, tavuk eti, tavuk eti ithalatı, kıbrıs, haber
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.