KKTC turizmine bilet fiyatları darbesi

Uçakla seyehat hem ekonomik külfet hem de eziyete dönüşüyor

ads ads ads ads
19/04/2018
HK

ads
KKTC turizmine bilet fiyatları darbesi

Turizm mevsiminin açıldığı bu günlerde uçak biletleri cep yakıyor. Türkiye-Kıbrıs arası dört şehirden KKTC’ye uçmak isteyenler ceplerinden yüklü miktarda parayı çıkarmayı göze almak zorunda.

Yeni Bakış gazetesinden Özlem Çimendal'ın haberine göre; 20-22 Nisan 2018 tarihleri arasında hafta sonu KKTC’den Türkiye’nin belli dört şehrine ya da aynı şekilde bu şehirlerden Ada’ya uçmak isteyenler ceplerinden yüklü miktarda parayı çıkarmak zorunda kalacak. 

Direkt uçuş yok, hem ekonomik külfet hem eziyet 

Turizm mevsiminin açıldığı şu günlerde, dünyanın çeşitli ülkelerinden direkt uçuşların yapılmadığı KKTC’ye, Türkiye üzerinden sefer yapan uçakların ise azlığı nedeniyle bilet fiyatlarından dolayı ulaşım, hem ekonomik külfet hem de eziyete dönüşüyor.

KKTC turizmine bir darbe savaş bir darbe de bilet fiyatları vurdu 

Suriye Savaşı nedeni ile yakın coğrafyasındaki savaş hareketliliği ve Akdeniz’de konuşlandırılan savaş gemileri nedeni ile de turizmin ciddi darbe aldığı KKTC’ye bir darbe de bilet fiyatlarından geliyor.  

En düşük 330 TL, en yüksek 1.896 TL

Özellikle yazlıkçıların vazgeçilmez adreslerinden olan Antalya’ya uçuş yapmak isteyenler bir değil iki defa düşünecek. 20-22 Nisan tarihleri arası Antalya’ya gidiş-dönüş uçmak isteyenler en düşük 330 TL ödemek durumundayken, bu rakam Bin 896 TL’ye kadar çıkabiliyor. 

İstanbul’a uçmak isteyenler iki defa düşünecek

Günü birlik tatil ya da iş amaçlı sık olarak uçulan İstanbul biletleri ise cep yakıyor. Kıbrıs’a seferlerin azlığı nedeni ile binleri bulan ve sürekli artış gösteren uçak bileti fiyatları, vatandaşların da tepkisine neden oluyor. İstanbul’a 20-22 Nisan tarihleri arasında gitmek isteyenler ise en düşük 442 TL, en yüksek 1.621 TL’yi ceplerinden çıkartmak durumunda kalacak. 

Başkent fiyatları da cep yakıyor

Yine aynı tarihlerde Türkiye’nin başkenti Ankara’ya uçmak isteyenler ise en düşük 336 TL, en yüksek 1.895 TL’lik bilet fiyatlarına razı olmak durumunda kalacak. 

İzmir’e en ucuza 1.894 TL’ye uçulacak

İzmir’e uçmak isteyen yolcular ise, gidiş-dönüş en düşük 330 TL ile en yüksek 1.894 TL’lik biletlerle yolculuklarını gerçekleştirebilecekler. 

20 Nisan/22 Nisan 

Gidiş-Dönüş Uçak Bileti Fiyatları

Ercan-İstanbul 

Gidiş-Dönüş En Düşük: 442 TL

Gidiş-Dönüş En Yüksek: 1.621 TL

Ercan-Ankara

Gidiş-Dönüş En Düşük: 336 TL

Gidiş-Dönüş En Yüksek: 1.895 TL

Ercan-Antalya

Gidiş-Dönüş En Düşük: 330 TL

Gidiş-Dönüş En Yüksek: 1.896 TL

Ercan-İzmir

Gidiş-Dönüş En Düşük: 330 TL

Gidiş-Dönüş En Yüksek: 1.894 TL

19/04/2018 13:49
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kktc, turizm, uçak, uçak biletleri, uçak bilet fiyatı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.