Nissan, Ford ve Volkswagen’i kriz vurdu!

ads ads ads ads
19/05/2019

ads
Nissan, Ford ve Volkswagen’i kriz vurdu!

Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği'nin (ACEA), yaptığı açıklamada; Nissan, Ford ve Volkswagen'in Avrupa'da daralan otomotiv sektörünün aylık net düşüşünün öncülüğünü yaptığı ifade edildi.

Reuters (Paris)'in haberine göre, Avrupa'daki otomobil satışları nisan ayında % 0,5 geriledi. Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği'nin (ACEA), Cuma günü yaptığı açıklamada, Nissan, Ford ve Volkswagen'in aylık net düşüşün öncülüğünü yaptığı belirtildi.

Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği'nin (ACEA), Cuma günü açıkladığı verilere göre Avrupa otomotiv pazarında % 0,5 oranında bir düşüş gerçekleştiği görülüyor. Bu düşüş otomobil üreticilerine de yansımış durumda.

Geçtiğimiz günlerde Nissan CEO'sunun "dibe vuracağız" söylemlerinin ardından, Nisan ayının düşüş şampiyonu % 17 gerileme ile Nissan olmuştu. Bu durum yöneticinin bu iddiasının oldukça tutarlı olduğunu ispatlar nitelikte. Carlos Ghosn'un tutuklanma sürecinin ardından toplum gözünde büyük bir güven kaybı yaşayan firma, gerilemeye devam ediyor.

Brexit ve satış rakamlarından ağır darbe olan Ford ise gerileme yaşayan İkinci firma olarak yer alıyor. Amerikan firma % 5,1'lik düşüş ile birlikte Avrupa'daki yapılanma sürecini hızlandıracak gibi duruyor.

Yaşanan gerilemede listenin üçüncü sırasında ise % 3,4'lük düşüş ile Volkswagen Grup araçları bulunuyor. Sadece Volkswagen'in % 6,8, Audi'nin ise % 5,8'lik bir düşüş yaşamış durumda. Ancak yaşanan bu gerilemeye rağmen SEAT ve Skoda'daki artışların, gruptaki dengeyi sağladığını da ayrıca belirtelim.

19/05/2019 16:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Nissan, Ford ve Volkswagen’i kriz vurdu!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.