Rekabet Kurulu Google'a 93 milyon TL ceza kesti!

Google'ın 4054 sayılı Kanunu ihlal ettiği sonucuna varan Rekabet Kurulu, teknoloji devine 93 milyon TL idari para cezası verilmesine karar verdi

ads ads ads ads
21/09/2018

ads
Rekabet Kurulu Google'a 93 milyon TL ceza kesti!

Geçtiğimiz aylarda AB tarafından Google'a verilen 5 milyar dolarlık cezanın ardından Türkiye'den de teknoloji devine rekabet cezası geldi. Geçtiğimiz aylarda açılan dava bugün sonuçlandı ve Rekabet Kurulu tarafından 93 milyon TL ceza kesildi.

Rekabet Kurulu Google'a 93 milyon TL ceza kesti

Türkiye'de Rekabet Kurulu tarafından Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.’den oluşan ekonomik bütünlüğü ile mobil işletim pazarında cihaz üreticileri arasında imzalanan sözleşmelerin 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı.

19.09.2018 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; Google LLC, Google International LLC ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.’den oluşan ekonomik bütünlüğün 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiğine, dolayısıyla aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca adı geçen şirketlere idari para cezası verilmesine karar verildi.

Gogle'a 93 milyon 83 bin 422 TL ceza verildi!

Rekabet Kurulunca, Google LLC, Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti. ve Google International LLC'den oluşan ekonomik bütünlüğe 93 milyon 83 bin 422 lira idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Kurulca, söz konusu ekonomik bütünlüğün "lisanslanabilir mobil işletim sistemleri" pazarında hakim durumda bulunduğuna karar verildi. Google ekonomik bütünlüğünün, cihaz üreticileriyle imzaladığı mobil uygulama dağıtım sözleşmelerinde yer alan Google aramanın sözleşme ile belirtilen noktalarda varsayılan olarak atanmasına ve Google arama parçacığının ana ekranda konumlandırılmasına, Google Webview bileşeninin ilgili işlev için varsayılan ve tek bileşen olarak atanmasına yönelik uygulamalarıyla gelir paylaşımı sözleşmelerinde yer verilen ve Google aramanın cihazlarda münhasıran yüklenmesini temin eden hükümler yoluyla rekabeti ihlal ettiği sonucuna ulaşıldı.

Avrupa Birliği Google'a 5 milyar dolar ceza vermişti

AB Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager, AB Komisyonu'nun Google kararını bir basın toplantısı ile açıkladı. Açıklanan ceza beklendiği gibi 5 milyar dolar olmuştu.

21/09/2018 18:56
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Rekabet Kurulu Google’, haber, kıbrıs, a 93 milyon TL ceza kesti!
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.