Samsung ön kameralara veda ediyor!

ads ads ads ads
17/03/2019

ads
Samsung ön kameralara veda ediyor!

Samsung, önümüzdeki yıllarda piyasaya süreceği telefonlarda % 100 ekran oranı sunabilmek için ön kamerayı ekranın altına taşımayı planlıyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung üst seviye telefonlardaki ekran / çerçeve oranını artırmak için yeni çalışmalara hazırlanıyor.

Samsung Galaxy S10 telefon serisinin pek çok açıdan yenilikçi özelliklere ev sahipliği yaptığını söyleyebiliriz, bunlardan biri de ön kameranın ekrana entegre bir delik içinde yer almasıydı. Böylelikle ekran/çerçeve oranını yüksek tutmayı sağlayan Güney Koreli şirket, yine de sağlamış olduğu yüksek ekran oranından memnun görünmüyor ve daha ileri giderek ön kameradan da kurtulmak istiyor.

Telefonlarında %100 ekran oranını sağlamayı hedefleyen Samsung'un Ar-Ge Grubu Başkan Yardımcısı Yang Byung-duk yaptığı bir brifing konuşmasında, kamera ile ilgili önemli planları olduğunu açıkladı. Byung-duk'a göre Samsung, gelecek akıllı telefonlarında kamerayı tamamen ekrana entegre edecek ve bu herhangi bir delik veya çentik gibi bir alanla çerçevelenmeyecek.

Yani ekrana baktığınızda kamerayı göremeyeceğiz, ancak yine de orada olduğunu bileceğiz. Böylece ön kamera görünmez olacak ve telefonun ön yüzü, yekpare ekrandan oluşacağından, sağlanacak ekran görseli bozulmamış olacak.

Samsung Mobile Ar-Ge laboratuvarlarının başkan yardımcısı Yang Byung-duk konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Önümüzdeki 1-2 yıl içinde (tam ekranlı bir akıllı telefon) yapmak mümkün olmasa da teknoloji, kameranın işlevini hiçbir şekilde etkilemeyecek şekilde kamera deliğinin görünmez hale geleceği noktaya ilerleyebilir "dedi.

17/03/2019 15:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Samsung ön kameralara veda ediyor!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.