Solidcam Nedir?

ads ads ads ads
23/04/2018

ads
Solidcam Nedir?

ToolBox opsiyonu ve 2.5 eksen frezeleme sistemi bulunan solidcam özel profilleri üzerinden işleme tabi tutulduğunda kişinin zaman kazanmasını sağlayarak ve gereksiz takım haraket kabiliyetini sınırlayabilen yazılımdır. Takım yolu silme yeteneği solidcam ile, trimleme komutu kullanılarak bu komut sayesinde takım geçişlerini en iyi şekilde değiştirebilir ve takım yollarını yönetebilir durumdadır.

Simülasyon seçenekleri inspection manager hazırlanacağı zaman programların solidcam makine simülasyonu çeşitli pencereler kullanılarak bu pencerelerden izleme tezgahı açısından ortaya daha önceden çıkmakta olan sıkıntıların görülmesini sağlamaktadır. Unsur tanımadaki özellikleri ile gerektiği kadar eksen işlemlerdeki modelin otomatik olarak solidworks  çaplarına göre ayrılmasını ve tüm havuz ve delikleri bu sistem ile otomatik olarak seçilmesini sağlamaktadır.

Kullanılması gerekmekte olan her türlü özel takımı bu yazılımında çizip tanımlayabilecek akıl kullanılabilir. Simülasyonla takım hareketlerini bu şekilde ağırlaşmadan izleyebilme yetisi de bununla birlikte kazanılabilmektedir. Operasyon Raporlama Seçeneği de ilerleme ve devir sayıları, kullanılan takımları ve takım ofsetleri gibi seçenekler ile operasyon raporlarını kullanıcılarına sunmaktadır. Harici simülasyon desteği kullanımlarında kalıp parçaları katı bir simülasyonunu izleme esnasında kayıp olmadan işler yeniden eklemeye tabi tutulabilir.

Bu sayede benzer parçalarda kullanılabilmek için aynı görüntüler ile cam yapma zamanı da isteğe bağlı olarak azaltılabilmektedir. Montaj ortamında gerektiği kadar cam yapma kabiliyetine sahip olan solidcam ile montaj parçalarının hepsi üzerine konularak işlem cam dönüştürülebilmektedir. Ters açı işleyebilme kabiliyeti solidcam anıldığı zaman ters açıların tam olarak hesaplanarak yapılan işlemler ile birlikte daha iyi sonuç alınmasını sağlamaktadır. opsiyonel durdurma ve buna benzer işlemler Makine ID menüsü ile ulaşılabilir hale gelmektedir.

Teknolojinin son zamanlarda geniş bir kapsama yayılması yazılımların da oldukça fazla tüm işlemleri yapmak için artmasına neden olmuştur. yazılımlar sayesinde oyunlar, bir takım bilgisayar programları ve bir çok televizyon programının alt yapısı yapılarak kullanıma sunulmaktadır. Solidcam da yeteri kadar açıklanamasa da bu düzeyde çalışmalar her zaman ilerleme kaydederek devam ettiği görülen çalışmalar olarak bilim insanları tarafından sunumları her zaman kullanıcılara tüm ayrıntıları ile birlikte sunulmaktadır.

23/04/2018 10:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Solidcam
MANŞETLER

HK FIRSATLAR

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.