Teknoloji dünyasının yeni milyarderleri!

ABD'nin Utah eyaletinde babalarının bodrum katında yazılım şirketlerini kuran Ryan ve Jared Smith, teknoloji dünyasının yeni milyarderleri oldular

ads ads ads ads
13/11/2018

ads
Teknoloji dünyasının yeni milyarderleri!

Teknoloji dünyasının yeni milyarderleri, ABD'nin Utah eyaletinde babalarının bodrum katında yazılım şirketlerini kuran Ryan ve Jared Smith kardeşler oldu.

Qualtrics International adındaki şirketlerini, Almanya merkezli yazılım devi olan SAP SE'ye 8 milyar dolara satan kardeşler işlerinin başında durmaya devam edecek. 40 yaşında olan şirketin CEO'su ve kamuoyu önünde tanınan yüzü olan Ryan Smith, 10 yıldır şirketine girişim sermayesi almayı reddediyordu.

Ancak daha sonra Accel ve Sequoia Capital şirketleriyle anlaşma yapmayı kabul etti, bu da Qualtrics'in piyasa değerinin en son olarak 2,5 milyar dolara kadar çıkmasını sağladı. Qualtrics, Microsoft'tan General Electric'e kadar uzanan müşteri yelpazesine müşteri anketi yazılımı geliştiriyor; bu hizmeti sayesinde son yedi yılda geliri sekiz katına kadar çıktı.

Smith, Utah teknoloji ve girişim dünyasının da tanınan yüzlerinden. Burada teknoloji konferanslarının düzenlenmesine öncü olduğu gibi bölgenin kayak başta olmak üzere spor uğraşılarının da gelişmesini sağlıyor.

13/11/2018 18:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Teknoloji dünyasının yeni milyarderleri!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.