Uzayla ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı!

Bilim dünyası şu sıralar hiç olmadığı kadar hareketli. Her gün uzayda yepyeni bir şey keşfediyor, dünya üzerinde keşfedilmemiş pek çok yeni 'şey'e ilk kez tanıklık ediyoruz

ads ads ads ads
14/02/2020

ads
Uzayla ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı!

Güneş'in kutup bölgelerini gözlemleyecek keşif uydusu fırlatıldı. Sabah saatlerinde Atlas 5 roketiyle ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Üssü'nden fırlatılan uydu, Güneş yörüngesinde gözlemler yapan ABD Havacılık ve Uzay Ajansının (NASA) Parker Güneş Keşif Uydusu'na katılacak. Uydu, yörüngede izleyeceği özel rota sayesinde Güneş'in daha önce görüntülenmemiş kutup bölgelerini kayda alacak. Aralık ayında Venüs'e ulaşması beklenen uydunun, 2021 sonunda bilim operasyonlarına başlaması, 2022'de ise Güneş'e ilk yakın geçişini yapması planlanıyor.

Bilim insanları, genleri bilinenlerden farklı bir virüs keşfetti. "Gizemli virüsün" genlerinin en az yüzde 90'ına, daha önceki viral çalışmalarda hiç rastlanmadığı bildirildi.

Şaşırtıcı iddia: Jüpiter'in uydusu Europa'da ahtapota benzeyen canlılar olabilir

Bir bilim insanı, ahpotu andıran canlıların, Jüpiter'i uydusu Europa'nın buz kaplı yüzeyinin altında yaşayabileceğini iddia etti. Ayrıca, bu dünya dışı yaratıkların Mars'ta da yaşadığından emin olduğunu belirtti.

Güney Amerika'da araba büyüklüğünde kaplumbağa fosili bulundu

İlk olarak 13 milyon önce yaşamaya başladığı düşünülen 'stupendemys geographicus' türüne ait fosiller, Kolombiya'nın Tatacoa Çölü ile Venezuela'nın Urumaco bölgesinde bulundu. Bu türe ait ilk fosiller 1970'li yıllarda bulunmuştu, ancak 4 metre uzunluğunda olduğu tahmin edilen hayvana dair çok sayıda mesele gizemini korumaya devam ediyor. Bir araba büyüklüğünde ve ağırlığında olduğu düşünülen bu türün Güney Amerika'da Amazon ve Orinoco nehirleri oluşmadan önce yaşadığı tahmin ediliyor.

Dünya'dan 330 ışık yılı uzakta 'yavru öte gezegen' keşfedildi

CNN'in haberine göre, Bukalemun Takımyıldızı yakınında bulunan çok küçük öte gezegene "2MASS 1155-7919 b" ismi verildi. Rochester Teknoloji Enstitüsünde görevli bilim insanlarının öte gezegeni, Avrupa Uzay Ajansının (ESA) "Gaia" adlı yapay uydusunun verilerini kullanarak keşfettiği belirtildi. (Hürriyet)

14/02/2020 17:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Uzayla ilgili ilginç iddialar ortaya atıldı!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.