Narodnik-Kıbrıs’ta Son Yüzleşme yayımlandı

Ogan Güntem ve Berkay Çağay adlı gençlerin kaleme aldığı “Narodnik-Kıbrıs’ta Son Yüzleşme” adlı kitap yayımlandı

ads ads ads ads
10/12/2018

ads
Narodnik-Kıbrıs’ta Son Yüzleşme yayımlandı

Kıbrıs adası ekseninde, bölgedeki gelişmeleri ve bilinmeyenleri konu alan Ogan Güntem ve Berkay Çağay adlı gençlerin kaleme aldığı “Narodnik-Kıbrıs’ta Son Yüzleşme” adlı kitap yayımlandı.

Kitapta örgütlerin, zaman zaman yeraltına inen oluşumların ve dışarıdan yapılan müdahalelerin tarihin akışına nasıl yön verdiği kurgusal biçimde anlatılıyor.

Mavi Basım Yayın’dan çıkan kitabın danışmanlığını ve editörlüğünü Serkan Soyalan yaptı.

Yazarlar ne dedi?

Berkay Çağay: 25 yaşındayım. Girneliyim. İlkokulu 23 Nisan ilkokullunda Ortaokul ve liseyi ise Anafartalar lisesinde bitirdim. Yazarlığa ilk ilgim lise yıllarında başladı. Bu dönemde deneme yazıları yazmaya başladım. Aynı zamanda Milli sporcu olarak Eskrim yapmaya  devam ettim. Üniversite eğitimime  Girne Amerikan Üniversitesi İşletme fakültesinde devam ettim. Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi bölümünü tamamlarken Bu dönemde bölümüm sayesinde elde edindiğim bilgileri yazılarımla harmanlamaya çalıştım. Devam eden süreçte sayın hocamız Serkan Soyalan ile yaratıcı yazarlık kurslarına başladık. Burada yazdığımız yazıları hocamızın geliştirici yönlendirmeleriyle bir adım daha öteye götürme şansı bulduk ve Ogan Kardeşim ile yazdığımız yazılarda ülkemiz için bir şeyler üretme kararını kıldık. Bu şekilde de Kıbrıs’ta Son Yüzleşme-Narodnik eseri doğmuş oldu. Şu anda Girne Amerikan Üniversitesi’nde Yüksek lisans tezime ve Ogan ile birlikte yeni eserler oluşturmak için çalışmalara devam etmekteyim.

Ogan Güntem: 26 yaşındayım. Girneliyim. İlkokulu 23 Nisan ilkokulunda ortaokul ve liseyi ise 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nde okudum. Üniversite için Antalya Akdeniz Üniversitesine gittim. Bu yıllarda yazarlık ilk olarak ilgimi çekti. Kendi kendime ufak senaryolar ve şarkı sözleri yazarak amatör şekilde birşeyler ortaya çıkarmaya başladım. Üniversiteyi bitirdikten sonra yüksek lisans için ülkeme  geri döndüm ve Girne Amerikan üniversitesi halkla ilişkiler bölümünde yüksek lisans yapmaya başladım. Bu dönemde o zamanlarda yazmış olduğum çıkmaz sokak-surlariçi senaryosu vesilesiyle GİGEM'de Serkan Soyalan ile tanıştık ve yaratıcı yazarlık kurslarına başlamış olduk. Bu etapta çocukluk arkadaşım ve değerli kardeşim Berkay Çağay ile bilgi  birikimlerimizi ortaya koyarak birşeyler üretmeye başladık. 1.5 yıl önce Kıbrıs'ta son yüzleşme Narodnik eserinin de temellerini bu şekilde atmış olduk. Şu an halen daha aktif projeler çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz

10/12/2018 21:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Narodnik-Kıbrıs’ta Son Yüzleşme yayımlandı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.