NASA'nın ISS'deki astronotları uzay yürüyüşünde

Uluslararası Uzay İstasyonunda (ISS) bulunan NASA'da görevli iki astronot, istasyona yüzde 30 daha fazla enerji sağlayacak güneş panellerini kurmak için uzay yürüyüşü gerçekleştirdi.

ads ads ads ads
02/03/2021

ads
NASA'nın ISS'deki astronotları uzay yürüyüşünde

Uluslararası Uzay İstasyonunda ISS) NASA'da görevli astronotlar, istasyona yüzde 30 daha fazla enerji sağlayacak güneş panellerini kurmak için " uzay yürüyüşüne" çıktı. Astronatların söz konusu çalışmalarının ana unsuru olarak, güneş paneli yükseltmeleri için gerekli modifikasyon kitlerini monte etmek olduğu ifade edildi.  Pazar günü gerçekleştirilen uzay yürüyüşünde NASA astronotlarından Kate Rubins ve Victor Glover yer aldı. İki astronot, ilk montaj braketleri ve payandaları bir araya getirerek, istasyonun eskiyen güneş kanatlarının yanına monte etti.

YÜRÜYÜŞ PLANLANANDAN UZUN SÜRDÜ

Astronotlar, çalışma süresince kendilerini yavaşlatan daha inatçı cıvatalarla başa çıkmak için bir cırcır anahtarı kullanmak zorunda kaldığı ifade edildi. Bu çalışma nedeniyle uzay yürüyüşünün planlanandan daha uzun sürdüğü ifade edildi. NASA'da görevli astronotlardan Rubins, kurulumun geciken ikinci kısmı için bu hafta içinde ikinci bir uzay yürüyüşün yapılacağını açıkladı.

 

02/03/2021 17:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: nasa, astronot, uzay, yürüyüş, haberkibris
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.