Nebati: Öncelik yüksek faiz olmayacak

TC Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulunda yemin etti. Yemin töreninin ardından bakanlıkta devir teslim töreni gerçekleşti. Bakan Nebati, "Önceliğimiz yüksek faiz olmayacak" dedi.

ads ads ads ads
02/12/2021

ads
Nebati: Öncelik yüksek faiz olmayacak

Türkiye Cumhuriyeti yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, görevi Lütfi Elvan'dan devraldı.

Bakan Elvan yaptığı konuşmada, "Kamu maliyesi alanında tüm giderlerimizi gelirlerimizi oluşabilecek riskleri gözden geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın desteğiyle gelirlerimizi artırıcı giderlerimizi azaltıcı önlemler aldık. Ekip ruhundan vazgeçmedik. Görev süremizde çok önemli adımlar attık. Mali disiplinden asla vazgeçmedik. Borçlanma açısından başarılı bir yıl geçirdik.

Yüksek büyüme performansına rağmen cari dengede önemli iyileşmeler sağladık" dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ YÜKSEK FAİZ OLMAYACAK"

Törende konuşan Nurettin Nebati ise şunları söyledi;

"Büyük bir sorumluluk gerekiyor, bu sorumluluğu gece yarısı itibari ile aldık. Hazine ve Maliye Bankalığı Türkiye'nin çok önemli bir merkezi. Böylesi merkezse işlerimizi yapmaya gayret edeceğiz.

Ülkemiz için, milletimizin için inşallah hayırlara vesile olacak bir devir teslim yapıyoruz. Önemli olan yaptığımız hizmetler ve akşam başımızı yastığa rahat koyabilmek. Herkesin alın terinin sürekli aktığı ve akıl terinin döküldüğü bir merkezdeyiz. En önemli önceliğimiz yüksek faiz değil yatırım ve istihdam olacak. Öngörülebilir bir ekonominin anlam kazandığı adımlar atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği politikalar çerçevesinde adımların atıldığı, bunların uygulanmasında her türlü özverinin ortaya konulduğu süreci yaşayacağız."

02/12/2021 16:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: nebati, faiz, türkiye, mesaj,
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.