Nehirde 50 kişinin cesedi bulundu

Sudan ile Etiyopya arasında sınır olan Siteyt Nehri'nde bulunan cesetlerden kimisinde kurşun yaraları olduğu görülürken, bazı cesetlerin ellerinin bağlandığı tespit edildi.

ads ads ads ads
03/08/2021

ads
Nehirde 50 kişinin cesedi bulundu

Sudan-Etiyopya sınırını oluşturan doğudaki Kesele eyaletindeki Siteyt Nehri'nde 50 kişinin cesedine ulaşıldı.

Ulusal basında çıkan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkiliye dayandırılan habere göre, su üzerinde bulunan cesetlerin bazılarında kurşun yaraları tespit edildi, bazılarının ise ellerinin bağlı olduğu görüldü.

Etiyopya'dan doğan ve Tekazi olarak bilinen nehir, Siteyt adını aldığı Sudan’da Atbera Nehri ile birleşiyor ve iki ülke sınırını oluşturuyor.

Sudan Mülteciler Komiserliğinin geçen ay yayımladığı rapora göre, ülkelerindeki çatışmalar nedeniyle Sudan'a kaçan Etiyopyalıların sayısı 78 bine çıktı.

Sudanlı yetkililer son olarak dün Etiyopya'da Tigray eyaletini yöneten isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçlerinin kontrolündeki bölgeden 100'e yakın sığınmacının ülkeye giriş yaptığını bildirmişti.

TPLF güçleri, 3 Kasım'da Kuzey Komutanlığı birliklerine saldırmış, Başbakan Abiy Ahmed, 4 Kasım'da TPLF'ye karşı askeri harekat kararı aldıklarını duyurmuştu.

Ordu, teslim olmayı reddeden isyancı TPLF güçlerinin elinde bulunan Mekelle şehrini 28 Kasım'da ele geçirmişti.

Etiyopya hükümeti, 28 Haziran'da, TPLF isyancılarının ele geçirdiğini ileri sürdüğü Tigray bölgesinde tek taraflı ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.

Bir dönem Tigray eyaletini yöneten isyancı TPLF güçlerinin, 3 Kasım 2020'de Etiyopya'nın Kuzey Komutanlığı birliklerine saldırması ve sonrasında Başbakan Abiy Ahmed'in TPLF'ye karşı askeri harekat kararı almasının ardından eyalette 1,7 milyondan fazla kişi yerinden oldu.

Afrika'daki sığınmacı yükünü en yoğun şekilde sırtlanan ülkelerden Sudan'da, çoğunluğu Güney Sudan'dan olmak üzere 1 milyondan fazla sığınmacı bulunuyor.

03/08/2021 17:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Nehirde 50 kişinin cesedi bulundu, haberkibris,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.