Neofitu AKEL’e yönelik eleştirilerini sürdürdü

ads ads ads ads
19/05/2019

ads
Neofitu AKEL’e yönelik eleştirilerini sürdürdü

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri sebebiyle AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’yla aralarında başlayan karşılıklı açıklamalara dün bir yenisini daha ekledi.

Filelefteros gazetesinde yer alan söyleşisinde AKEL’e daha önce yönelttiği ve Kıbrıslı Türklerin AP seçimlerinde oy vermekle KKTC’yi tanımaktan vaz mı geçtikleri şeklindeki soruya yanıt alamadığını iddia eden DİSİ Başkanı Averof Neofitu, kendi partisinin de, Kıbrıs sorununun çözümü sonrasında yapılacak AP seçimlerinde bir Kıbrıslı Türk adayı listelerine koymaktan memnun olacağını ifade etti.

Neofitu ayrıca, Kıbrıslı Türk bir adayla zıt düşenin sadece kendileri olmadığını ifade ederek AKEL’in de bir diğer Kıbrıslı Türk aday olan Şener Levent’e yönelik eleştirilerinin bulunduğunu savundu.

Neofitu, Simerini gazetesinde yer alan söyleşisinde de benzer ifadeler kullanarak, Kıbrıslı Türklerin AP seçimlerine katılmalarının “Kıbrıs Cumhuriyetini tanıma” anlamına geldiğini iddia etti.

Öte yandan Haravgi gazetesi, AP adaylarından Niyazi Kızılyürek’le iki soruluk çok kısa bir söyleşiye bugünkü sayısında yer verdi.

Kızılyürek söyleşisinde özetle, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum solu arasında işbirliğinin federal Kıbrıs için tarihi bir önem taşıdığını belirtirken, “milliyetçiliğe verilecek en güzel yanıtın ise Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin ortak vatan mücadelesi olacağını” vurguladı.

19/05/2019 14:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Neofitu AKEL’e yönelik eleştirilerini sürdürdü, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.