Neofitu’dan Yeni Açıklamalar

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, AB liderlerinin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki Türk faaliyetleri konusunda, Türkiye’ye net mesajlar gönderdiğini belirtti.

ads ads ads ads
21/10/2019

ads
Neofitu’dan Yeni Açıklamalar

Alithia gazetesi, DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun, dün yapmış olduğu açıklamalara geniş yer verdi.
Habere göre Neofitu,  Brüksel’in, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki Türk faaliyetleri konusunda, Türkiye’ye net mesajlar gönderdiğini belirtirken bu mesajların Ankara tarafından alınması temennisinde de bulundu.
Neofitu açıklamaları çerçevesinde, iç cephenin, partilerin savaş nitelikli açıklamaları ve zehirli ortam nedeniyle, un ufak olduğunu belirtti. 
Kıbrıs sorunundan da söz eden Neofitu, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması için her şeyden önce, Türkiye’nin iyi niyetine, Kıbrıslı Türklerle iyi işbirliğine gereksinim olduğunu,  yine her şeyden önce diyaloğun başlaması gerektiğini ifade etti. 
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, BM Genel Sekreteri’nin davetinin kesinleşmesi halinde buna hazır olduğunu söyleyen Neofitu, her gün, yasa dışı, kabul edilemez  yeni oldu bittilerin kaydedilmesi sebebiyle durumların da zor olduğunu savundu. 

21/10/2019 11:35
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: neofitu, AB, Güney Kıbrıs, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.