Nijerya'da ilkel uygulama!

Nijerya'da güvenlik güçlerinin yeni tip corona virüs salgını nedeniyle konulan sokağa çıkma yasağına uymayan 18 sivili öldürdüğü ileri sürüldü

ads ads ads ads
16/04/2020

ads
Nijerya'da ilkel uygulama!

İnsan Hakları Ulusal Komisyonu (NHRC) tarafından yayımlanan raporda, corona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında, Nijerya'nın bazı eyaletlerine uygulanan sokağa çıkma yasağının uygulanması çerçevesinde güvenlik güçlerinin son 2 haftada 18 kişiyi öldürdüğü belirtildi.

Raporda, güvenlik güçlerinin Kaduna eyaletinde 12, Abia eyaletinde 2, Delta, Niger, Ebonyi ve Katsina eyaletlerinde ise birer kişiyi öldürdüğü kaydedildi.

 

YASAĞA UYMAYAN ONLARCA KİŞİYE İŞKENCE

Güvenlik güçlerinin yasağı uymayan 33 kişiye de işkence yaptığı ve olaylarda çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Ülkede şimdiye kadar 373 koronavirüs vakası görülürken 11 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetmişti.

16/04/2020 12:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Nijerya’da ilkel uygulama!, nijerya sokağa çıkma yasağı, Korona virüs, korona virüs Kıbrıs, kktc korona virüs, dünya korona virüs, haberkibris, haber, Kıbrıs haber, haber Kıbrıs, kktc, Kıbrıs haber son dakika, korona virüste durum ne, korona virüs hangi ülkelere bulaştı, KKTC sağlık bakanlığı, Kıbrıs korona virüs son durum,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.