Nusret’in robotunu yaptılar

Düzce'de, motor ustası Murat Çetin otomobil tamiri sonrası atıl hale gelen parçalardan 2 robot heykel yaparken, bu kez meşhur et lokantaları sahibi Nusret'e benzeyen bir robot yaptı.

ads ads ads ads
26/11/2020

ads
Nusret’in robotunu yaptılar

Düzce Küçük Sanayi Sitesi'nde bulunan bir otomobil tamirhanesinde motor ustası olarak çalışan Murat Çetin, tamir edilen otomobil parçalarını toplayarak daha önce birisi savaşçı birisi gitar çalan rock müzik sanatçısına benzeyen iki robot heykel yaptı. Yaptığı iki robot heykeli görmeye gelen vatandaşlar ve müşterilerinin fikirlerini alan Çetin, yaptığı üçüncü robotu ise ünlü et lokantası sahibi Nusret'e benzetti. Saçlarından, gözlüğüne ve meşhur el hareketine kadar her şeyi ile Nusret'e benzetilen robot büyük ilgi topladı.

Yeni yaptığı çalışma hakkında bilgiler veren Murat Çetin, "Nusret fikri kamuoyu yoklaması sonrasında ortaya çıktı. Daha önce yaptığımız robotları görmeye gelenlerin fikirleri üzerine Nusret yapmaya karar verdik. Nusret'in o meşhur hareketini yapan bir robot yaptık. Bu şekilde iş yerimizden çıkan otomobil parçalarını değerlendirmiş olduk. Güzel bir obje ortaya çıktı. İlgi çok güzel. Bizim de hoşumuza gidiyor" dedi.

Yeni eserler yapmaya devam edeceğini ifade eden Murat Çetin, "İlgi çok güzel olduğu için devamı gelecek. Kemençe çalan bir Karadenizli olabilir, komando askeri olabilir, Osmanlı saray muhafızı olabilir. Çıkacak olan atık malzemelerle doğru orantılı bir durum. Çünkü dükkanımızda tamir ettiğimiz araçlardan çıkan hurdalardan yapıyoruz. Dolayısıyla parça çıktıkça yavaş yavaş yapıyoruz" diye konuştu.

Murat Çetin ile birlikte çalışan ve robotların yapımına yardımcı olan servis sorumlusu Yavuz Şenol ise, "Murat ağabeyle çalışmak ayrı bir zevk. Birçok müşterimiz bu kadar işin arasında bunu nasıl yapıyorsunuz diyor. Emin olun kendi vaktimizden çok büyük ödün veriyoruz. Hafta sonları geliyoruz. Kendimizden zaman çalarak yapıyoruz. Tamamen atık parçalar, otomotiv sektöründe kullanılan yan sanayi parçalar. Araçlarda bozulan ön takım, motor, şanzıman malzemelerinden yapıyoruz. Bunların toplamında önümüze güzel eserler çıkıyor" dedi.

26/11/2020 17:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: nusret, robot, haberkibris
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.