O helikopterden kurtulan olmadı

ads ads ads ads
16/05/2015

ads
O helikopterden kurtulan olmadı

Nepal’i önceki gün vuran depremin ardından bölgede yardım faaliyetlerinde bulunan ve kaybolduğu açıklanan ABD donanmasına ait helikopterin parçalandığı ve kurtulan olmadığı açıklandı.

ABD Savunma Bakanlığı, Nepal'deki depremin ardından yardım çalışmaları için gittiği bölgede kaybolan ABD helikopterinin bulunduğunu açıkladı.

Korgenaral John Wissler, yaptığı açıklamada, depremzedelere insanı yardım ulaştırmak için gittiği bölgede, Charikot yakınlarında salı günü irtibatın kesildiği UH-1Y helikopterinin enkazına ulaşıldığı bilgisini verdi.



Wissler, "Çok şiddetli bir çarpışma olmuş ve hava aracının enkazına bakıldığında sağ kalan kimsenin olmadığını düşünüyoruz" diye konuştu. Kazanın sebebine ilişkin şu aşamada herhangi bir bilgi paylaşamayacağını ifade eden Wissiler, kaza alanında bulunan cesetlerin kimliklerinin tespit edilemediğini kaydetti.



Helikopterde 6'sı Amerikan donanmasından ve 2 Nepal ordusundan toplam 8 askerin bulunduğu belirtilmişti.



Obama'dan başsağlığı mesajı




ABD Başkanı Barack Obama, helikopterde bulunan ABD ve Nepal askerlerinin ailelerine başsağlığı diledi.



Obama, Kongre'de, ülke genelinde hayatını kaybeden güvenlik görevlilerini anma töreninde yaptığı konuşmada sırasında başsağlığı dileğinde bulunurken, "Askerlerimiz oraya korkunç depremde acı kayıplar yaşayanlara yardım etmek için gitti. Onlar, dostlarımızın ihtiyaç duyduğunda, Amerika'nın yardıma koştuğu gerçeğini temsil ediyorlar" ifadesini kullandı. 

16/05/2015 16:07
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: abd, Nepal, ucak
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.