O ülkede bir ilk! Göreve başladı

ads ads ads ads
16/06/2019

ads
O ülkede bir ilk! Göreve başladı

Slovakya'da mart ayında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini yüzde 58 oy alarak kazanan avukat Zuzana Caputova, yemin ederek, eski Cumhurbaşkanı Andrej Kiska'dan görevi devraldı.

Ülkenin 5. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayan Caputova, aynı zamanda  Slovakya’nın ilk kadın Cumhurbaşkanı oldu.

Caputova, yemin töreninde yaptığı konuşmada, Slovak halkının Çekya'dan  ayrılmasının ardından çok ciddi başarılar ortaya koyduğuna değinerek, ülkenin  Avrupa Birliği (AB) üyeliği, Şengen bölgesine katılımı, işsizlik oranlarındaki  ciddi düşüş gibi unsurların bu başarılar arasında sayılabileceğini söyledi.

Slovakyalı genç gazeteci ve nişanlısının öldürülmesini takip eden  süreçte ülke vatandaşlarının güçlü demokrasi adına önemli bir duruş  sergilediklerini kaydeden Caputova, AB'ye katılan son ülkeler arasında avro para  birimini kullanmaya başlayan tek ülkenin Slovakya olduğununu vurguladı.

Caputova, "Anayasal yemin ederek, kamu hizmetinin tüm taahhüt ve  yükümlülüklerini üstleniyorum. Yönetmeye gelmedim, vatandaşlar, sakinler,  Slovakya'ya hizmet etmeye geldim. Slovakya'da yaşayan Slovak milletinin, ulusal  azınlıkların ve etnik grupların refahına hizmet edeceğim." dedi.

Caputova, Slovakya'da martta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini, ikinci  turda aldığı yüzde 58 oy oranıyla kazanmıştı.

Çekya'dan 1993'te ayrılarak bağımsızlığını ilan eden ve 4,4 milyon  seçmenin bulunduğu Slovakya'da cumhurbaşkanı halk tarafından seçiliyor.

16/06/2019 12:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: O ülkede bir ilk! Göreve başladı, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.