ODTÜ KKK’dan Bilim ve Eğlence Etkinlikleri…

16 Nisan’da kampüste 28 Nisan’da Bedesten’de etkinlik var

ads ads ads ads
13/04/2018

ads
ODTÜ KKK’dan Bilim ve Eğlence Etkinlikleri…

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü (ODTÜ KKK), akademik buluşları toplumla buluşturmak ve bilimin eğlenceli tarafı ile gençleri bilime çekmek amacıyla bilim ve eğlence etkinlikleri düzenliyor.
ODTÜ KKK’dan yapılan açıklamaya göre, ilk etkinlik, liselerin katılımıyla 2. Bilim Şenliği adı altında 16 Nisan’da ODTÜ KKK Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Saat 09.30’da başlayacak etkinliğe 700’den fazla lise öğrencisinin katılması bekleniyor.
Etkinlikte, hazırlanan bilim koridorlarında temel bilim dallarında çeşitli deneyleri gözlemeyecek öğrenciler, bazı deneylere doğrudan katılma ve bilimi birebir deneyimleme şansı elde edecek.
Bilim Koridoru etkinliklerine ek olarak Doç. Dr. Ali Muhtaroğlu ve Yrd. Doç. Dr. Hayriye Kahveci gençleri güncel bilimsel çalışmalara dair bilgilendirecek. Bilim Şenliği bilimle ilgili yarışma ile son bulacak. 
28 Nisan’da ise Lefkoşa Bedesten’de 10.00-14.00 saatleri arasında “ODTÜ Kıbrıs’la Bilim Eğlencelidir” etkinliği yapılacak.
Etkinlikte, ODTÜ akademisyenleri ve araştırmalarının bulguları toplum için anlaşılır bir dille poster halinde sergilenecek. Akademisyenler ve araştırmacılar posterlerinin başında ziyaretçilerin sorularını yanıtlayacak

13/04/2018 13:01
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ÖDTÜ KKK, okul, Bilim ve Eğlence Etkinlikleri…
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.