ODTÜ’de Fidanlar Geleceğe Dikildi

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusunun geleneksel ağaç dikme şenliği gerçekleştirildi.

ads ads ads ads
27/02/2020
HK

ads
ODTÜ’de Fidanlar Geleceğe Dikildi

Orman Dairesi Müdürlüğü'nün katkılarıyla 2000 fidan ODTÜ mensupları ve öğrencileri tarafından dikildi.

Kalkanlı bölgesinde yer alan kampüs alanını yeşillendirmek ve doğayla iç içe bir kampüs olma hedefini gerçekleştirmek için ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünde her yıl gerçekleştirilen Geleneksel Ağaç Dikme Şenliği bu yıl 26 Şubat 2020 Çarşmaba günü gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri yüksek lisans programı, Sürdürülebilirlik Merkezi-SürMer ve Yeşil Kampüs İnisiyatifi gibi pek çok çevreci girişimi bünyesinde bulunduran ve doğal kaynakları tüketmeyen bir kampüs olma hedefi için çalışan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsünde geçtiğimiz 15 yıl boyunca gerçekleşen ağaç dikme etkinliklerinin sonucunda yaklaşık 125.000 adet fidan dikildi.

Orman ağaçlarının yanı sıra çeşitli yabani ve doğal meyve ağaçlarıda hem doğal, yabani hayvan ve canlıların da yaşamına katkı sağlamak hem de yaklaşık 50 farklı ülke ve çok çeşitli kültürden gelen öğrenci ve personelin ülke ve bölgemize özel bitki çeşitlerini tanıyabilmesi amacı ile üniversite Kampus alanı içerisinde oluşturulan ormana dikilmiştir. Bu ağaçlar arasında zeytin, harnıp, naranciye, cümbez, hurma, şinya (çitlembik), nar, şeftali, kayısı, mersin yeralmaktadır.  

27/02/2020 15:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu, Orman Dairesi Müdürlüğü, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.