Öğretmenler Günü Lefkoşa AKM’de düzenlenen törenle kutlandı

ads ads ads ads
22/11/2019

ads
Öğretmenler Günü Lefkoşa AKM’de düzenlenen törenle kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle kutlandı.

Törende ilk konuşmayı yapan merhum öğretmenlerden Celal Öztürk’ün annesi Ayşen Öztürk, “bu özel günde, yüzü kadar kalbi de güzel evladını unutmadıkları için” herkese teşekkür etti.

Kıbrıs Tük Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Selma Eylem de konuşmasında, öğretmenlerin ekonomik, sosyal ve özlük haklarının gasp edilerek, eğitim sistemindeki tüm aksaklıkların sorumlusu olarak gösterildiğini ve toplum gözünde itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını savudu.

Eylem, “Kıbrıs Türk toplumunun çağdaş, laik toplum yapısını dönüştürmeye çalışan dayatmalara, eğitime, öğretmen haklarına yapılan saldırı ve dayatmalara karşı boyun eğmeyecek, mücadeleyi sürdürecek, bilim yolunda, çağdaş değerler uğrunda gelecek kavgası, varoluş kavgası vermeyi sürdürecektir.” Dedi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, herkesin eleştiri yapabileceğini, ancak 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün kutlandığı bir ortamda yapılan eleştirileri doğru bulmadığını ifade eden Çavuşoğlu, Eylem’in yaptığı konuşmayı eleştirerek, KTOEÖS’ün yaptığı eleştirilere törende cevap vermeyi uygun bulmadığını dile getirdi.

Ardından planlanmış konuşmasını yapan Çavuşoğlu, öğretmenliğin herhangi bir meşgale, meslek veya iş olmanın ötesinde, daima öğretmeye ve öğrenmeye adanan bir ömür, kutlu ve onurlu bir vazife olduğunu kaydetti.

Öğretmenin ise, bir toplumu ayakta tutan, bir millete can veren, bir ülkenin kalbi olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Kuşkusuz, bir ülkenin geleceği, eğitimdir. Eğitimin temel unsuru ve can damarı ise öğretmendir. Sizler üstlendiğiniz bu kutsal görevle, sadece yetiştirdiğiniz öğrencilere değil, bu ülkenin geleceğine de şekil vermektesiniz” dedi.

Çavuşoğlu, öğretmenlerin, yalnız bilgi aktaran kimse değil, aynı zamanda işinin esaslarını mükemmel bir şekilde bilen, işleyeceği malzemeyi, yani gelecek olan çocukları çok iyi tanıyan ve onları en iyi şekilde yönlendiren bireyler olması gerektiğine dikkat çekti.
Eğitim sisiteminin esaslarını ne kadar dikkat ve özenle hazırlamış olurlarsa olsunlar, o sistemin başarıya ulaşmasının, ancak ve ancak öğretmenlerle mümkün olabileceğini ifade eden Çavuşoğlu, bu nedenle, atılacak adımlarda öğretmenlerden alacakları desteğin önemine işaret etti.

Konuşmaların ardından mesleklerinde 25 yılı dolduran öğretmenlere plaketleri takdim edildi.

Törende, Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ise sahne alıp, marş ve şarkılar seslendirdi.

BRTK

22/11/2019 19:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: 24 Kasım Öğretmenler Günü, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi, tören, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.