Oğuz: Arıtılmış suyun tarımsal amaçla kullanımı önemli

ads ads ads ads
16/08/2019

ads
Oğuz: Arıtılmış suyun tarımsal amaçla kullanımı önemli

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Güzelyurt Atık Su Arıtma Tesisi’nden elde edilen arıtılmış suyun, tarımsal amaçlı kullanımının büyük önem taşıdığını söyledi.

Bakan Oğuz, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar’ı ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Hayvan Refahı Yasası’nın uygulanmasıyla ilgili görüş alış verişinde bulunularak, önümüzdeki hafta konuyla ilgili paydaşlarla birlikte toplantı düzenlenmesine karar verildi.

Oğuz, Güzelyurt Belediyesi bünyesinde inşası süren Hayvan Rehabiltasyon Merkezi ve  Yayla köyündeki Kanalizasyon ve Arıtma Tesisi’ni de  ziyaret etti. Bakan Oğuz, Güzelyurt Atık Su Arıtma Tesisi ve gölet alanı hakkında bilgi aldı.

Bakan Oğuz, burada yaptığı konuşmada, kış döneminin yağış açısından bereketli geçtiğini ancak yağış açısından bereketli olmayacak yılların da yaşanacağını ve bu nedenle arıtılmış suyun kullanımının büyük önem taşıdığını belirtti.

Güzelyurt’un su akiferi üzerinde olduğunu ve bu akiferin korunması amacıyla kanalizasyon şebekesi kurulduğunu ifade eden Bakan Oğuz, Güzelyurt Atık Su Arıtma Tesisi’nin önemini vurguladı ve ülke açısından örnek bir proje olduğuna dikkat çekti. Bakan Oğuz, ülkede benzer projelerin artması gerektiğini de sözlerine ekledi.

16/08/2019 19:20
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Oğuz: Arıtılmış suyun tarımsal amaçla kullanımı önemli, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.