Oğuz: Emekli maaşları bugün, kamu çalışanları da Cuma günü ödenecek

Kamu maaşlarından da bahseden Oğuz, emekli maaşlarının bugün diğer normal maaşların ise Cuma günü ödeneceğini ifade etti.

ads ads ads ads
24/02/2021

ads
Oğuz: Emekli maaşları bugün, kamu çalışanları da Cuma günü ödenecek

Maliye Bakanı Dursun Oğuz, Günaydın Haber Kıbrıs programına katıldı.

Haber Kıbrıs Genel yayın yönetmeni Hüseyin Ekmekçi’nin sorularını yanıtlayan Oğuz, Ocak ayında kapanmayı beklemediklerini bu nedenle maliyenin gelirlerinin düştüğüne işaret ederek, “Kaynak arayışına girdik yüzde 8 faizle Merkez Bankasından 200 milyon TL borçlandık bunun yanında yaklaşık 100 milyon daha borçlandık” diye konuştu.

Kamu maaşlarından da bahseden Oğuz, emekli maaşlarının bugün diğer normal maaşların ise Cuma günü ödeneceğini ifade etti.

Oğuz, Ocak ayında kapanmayı beklemediklerini bu nedenle maliyenin gelirlerinin düştüğüne işaret ederek, “Kaynak arayışına girdik yüzde 8 faizle Merkez Bankasından 200 milyon TL borçlandık bunun yanında yaklaşık 100 milyon daha borçlandık” diye konuştu.

Kamu maaşlarından da bahseden Oğuz, emekli maaşlarının bugün diğer normal maaşların ise Cuma günü ödeneceğini ifade etti.

"ÖĞRENCİLER İÇİN 50 MİLYON TL AYRILDI"

 Oğuz, “Yükseköğrenim öğrencilerinin getirilmesi, maaşlar, aşı ve KIB-TEK” hakkında açıklamalarda bulundu.

Öğrencilerin karantina ücretlerini neden devletin ödediğiyle ilgili soruyu yanıtlayan Oğuz, Ekonomik açılımın olması için üniversitelere öğrencilerin gelmesi önemli olduğunu ve Kontrollü normalleşme adına ekonomiye katkıları olacağını söyledi.

Dursun Oğuz, gelecek öğrenciler için 50 milyon TL ayrıldığına dikkat çekerek, “Uygulamalı bölümlerde okuyan son sınıfta 17 bin 500 öğrenci olduğu belirlendi ancak ne kadar öğrenci gelecek bilemiyoruz. Ayrılan bu kaynağın hepsi kullanılamayabilir” dedi

Karantina otellerine kişi başı günlük 265 TL karantina otellerine ise son yapılan girişimlerin ardından 225 TL ödendiğini anlatan Oğuz, otellerin öğrenciler için indirime gittiğini ve 250 TL alınacağını kaydetti.

Öğrencilerin rahat ve güvenilir bir ortamda karantinaya girmesi için sağlık bakanlığı ile birlikte karantina merkezlerinin araştırıldığını aktaran Oğuz, sağlık bakanlığının görüşlerine göre merkezlerin belirlendiğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın ekonomi hakkında yaptığı olumsuz açıklamaların insan psikolojisini etkilediğini ve harcamalarda kısıtlamaya gidilmesiyle daralma yaşandığını anlatan Oğuz, “Tedbir almak önemli ancak bu açıklamalar zamanı gelince yapılmalı” dedi.

Aşının gelmesinin olumlu bir hava yarattığından bahseden Oğuz, “Öğrencilerin gelmesini konuşmaya başladık. Ekonominin çarklarının dönmesi için önemli. Psikolojimiz düzelmeye başladı” ifadelerini kullandı.

"EĞİTİM VE TURİZMİN BAŞLAMASI İÇİN AŞI ÖNEMLİ"

Daha fazla aşının getirilmesiyle ilgili konuşan Oğuz, “Aşı için kaynak bulunabilir ancak tedariki önemli. İş insanları bu konuda girişim yaptı ama önemli olan güvenli aşıyı bulup getirmektir. Gelecek aşılar denetimden geçmelidir. Eğitim ve turizmin başlaması için aşı önemli” dedi.

"KIB-TEK İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER GELİYOR"

Ödenmeyen borçlarla ilgili KIB-TEK’in elektrik kesintisi yapacağı konusunu değerlendiren Oğuz, “KIB-TEK’le ilgili şikayet geliyor. KIB-TEK, enerji ve ekonomi bakanlığına bağlıdır. KIB-TEK’in gelir ve gider dengesi vardır bakanlıkla gerekli istişareleri yapacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu

24/02/2021 10:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: oğuz, kıbrıs, haberkıbrısikamu, emekli, maaş,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.