Okul başladı, ders zili çalmadı!

ads ads ads ads
18/09/2014

ads
Okul başladı, ders zili çalmadı!

Orta eğitimde yeni eğitim yılı salı günü başladı ancak Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda eğitim başlayamadı. Öğretmen ve malzeme eksikliği Dipkarpazlı velileri isyan ettirdi

ZİL ÇALMADI: Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda ders zili çalmadı. Okulda sadece beş öğretmen var. Müdür ve müdür muavini yok. Öğrenciler okula gelse de ders yapacak öğretmen bulamadı. Veliler, “Bunun adı vicdansızlık. Devleti yönetenler kendinden utanmalı” dedi

ALTERNATİF RUM ORTAOKULU: Dipkarpaz’daki Rum Ortaokulu’nu örnek veren veliler: Rum Eğitim Bakanlığı, Rum gençlere daha hassas davranıyor. Rum ortaokulunda ne öğretmen ne de malzeme eksiği var. Biz ise yokluk içinde mücadele ediyoruz. Bizi Rum okulunu kıskanır noktaya getirdiler

Ceren ÖZBİL-Havadis Gazetesi

Dipkarpaz’da bulunan ve ismini Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu 2014-2015 eğitim ve öğretim yılına yine öğretmen eksikleriyle başladı. Öğretmen kadrosu 18 olan okulda şu an da sadece 5 öğretmen var. Ayrıca şu anda okulda eğitim vermeye çalışan 5 öğretmenin 3 tanesinin de tayinlerinin başka okula çıktığı öğrenildi.

Müdür ve müdür muavini de yok…

Dipkarpazlı ortaokul öğrencilerinin yeni Erenköy’deki ortaokula gitmek zorunda kalmaması için 2006 yılında Dipkarpaz’a yapılan ortaokulda öğretmen eksikliklerinin yanı sıra müdür ve müdür muavini de bulunmuyor.

Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılını da müdür ve müdür muavini yoktu.

Velilerden “Kasıtlı yapılıyor” iddiası…

Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu velileri ise 2006 yılında Dipkarpaz’da açılan Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’nda sürekli öğretmen, müdür muavini ve müdür eksikliği olmamasının nedenini, okulun isminin Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ismi olan “Recep Tayyip Erdoğan” olmasına tepki olarak düşünüyor. Ayrıca veliler arasında Dipkarpaz’da yaşayanların büyük bölümünün Türkiye’den KKTC’ye gelen göçmenler olması ve bu nedenle buradaki öğrencilerin eğitiminin önemsenmesi olarak yorumlayanlar da var.

Bir haftalık süre tanıdılar…

Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Maşşallah Erkan, okulun öğretmen kadrosu 18 olmasına rağmen okulda 5 öğretmen olduğunu açıkladı. 5 öğretmenin 3’ünün de tayinin başka okullara çıktığını duyduğunu anlatan Erkan, ayrıca okulda müdür ve müdür muavini de bulunmadığını hatırlattı.

Erkan 18 öğretmen kadrosunun bir hafta içinde tamamlanmaması durumunda eylem yapacaklarını duyurdu.

Rum okulunda 22 öğretmen…

Okul aile birliği başkanı Erkan, Dipkarpaz’da bulunan Rumların ortaokuluna da dikkati çekerek, 22 öğretmen bulunduğunu söyledi. İki okulun kıyaslanması halinde durumun içler acısı olduğuna işaret eden Erkan şu şekilde konuştu:

“Eğitimde sorun varsa bütün mercilerde sorun var demektir. Öğretmen kadrolarının en geç 15 Temmuz’da tamamlanması gerekirken 17 Eylül oldu ve hala öğretmen yok. Ayrıca müdür ve muavinde yok. Bizim öğrencilerimiz sporda başarı yakalarken eğitimde başarılı olamıyor. Dipkarpaz’daki öğrenciler kolej sınavlarında dökülüyor, üniversite kazanamıyor. Bunun nedeni eğitim sistemimidir.”

“İsminden dolayı mı bunu yapıyorlar”

Okulun açıldığı 2006 yılından beridir, hep öğretmen, müdür ve müdür muavini eksikliği yaşandığını anlatan Erkan, “Sebebi isminin Recep Tayyip Erdoğan olması mı” sorusunu sordu. Okul aile birliği başkanı Erkan şu ifadeleri kullandı:

“Sorunu Eğitim Bakanlığı’na aktardım bir haftaya kadar çözeceklerini söylediler. Eğer çözmezlerse eyleme gideceğiz. Bu okuldan mezun olan çocuklarımız Lefkoşa’daki Mağusa’daki okullardan mezun olan öğrencilerle birlikte sınava gidiyor. Öğretmeni olmayan bir öğrenci öğretmeni olan bir okulda okuyan öğrenciden nasıl daha iyi bir not aldın. Böyle giderse okul kapanacak. O zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini sildirmesi gerekecek.”

Asbaşkan sert çıktı…

Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu Okul Aile Birliği Asbaşkanı İzzet Duran, Dipkarpaz’da bulunan Rum Ortaokulu’nu örnek göstererek “Limasol’dan Dipkarpaz’a öğretmen geliyor. Ancak İskele’den Dipkarpaz’a yol uzak geliyor” diyerek isyan etti. Yarın’a kadar Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’na öğretmen gönderilmemesi durumunda çocuğunu Dipkarpaz’da bulunan Rum okuluna göndereceğini söyleyen Duran şu şekilde konuştu:

“Rum ve Türk ortaokullarını ayıran sadece bir yol. Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’na isminden dolayı ambargo uygulayarak öğretmen, müdür ve müdür muavini göndermiyorlar. Türkiye’den göçmeniz diye bizi dışlıyorlar. Okula gelen öğretmen 83 ders günün 63 günün izinli geçiriyor. Terine öğretmen gönderilmiyor. Artık bu soruna çözüm bulsunlar.”

 

18/09/2014 13:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu’, haber kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.