Okullar ve iş yerleri ay sonuna kadar kapalı kalacak

Özel sektör iş yerleri ise bir hafta daha kapalı kalmaya devam edecek.

ads ads ads ads
10/04/2020
HK

ads
Okullar ve iş yerleri ay sonuna kadar kapalı kalacak

Bakanlar Kurulu, koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı aldığı önlemleri uzattı ve bazı yeni kararlar daha aldı. Okulların kapalı kalacağı süre ve kamudaki idari izinler ay sonuna kadar uzatıldı; halen kapalı olan özel sektör iş yerleri ise bir hafta daha kapalı kalmaya devam edecek. Gündüzleri uygulanan kısmi ve gece 21.00 ile 06.00 arasında uygulanan tam sokağa çıkma yasağının süresi de bir hafta uzatıldı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle hükümetin daha önce aldığı pek çok tedbirin süresinin 10 Nisan itibarıyla dolacağını hatırlatan Özersay, bu tarihlerin tamamını değiştirip yeni tarihler belirlediklerini söyledi.

Kamuda görevli olan polis, itfaiye, maliye, sivil havacılık gibi iş yerleri haricindeki kamu  görevlileri 30 Nisan'a kadar işe gitmemeye devam edecekler ancak amirlerinin direktifiyle görevlerine çağrılabileceklerini kaydeden Özersay, tüm okulların, kreş, dershane ve etüt merkezlerinin de eğitimlerine verdikleri aranın da 30 Nisan'a kadar uzatıldığını bildirdi.

Kudret Özersay, tüm sinema, tiyatro, konser mitingler yanında spor müsabakalarının da 30 Nisan'a kadar yapılmaması yönünde karar ürettiklerini bildirdi; spor müsabakalarının daha sonra takvimlendirileceğini söyledi.

Yabancıların ön çalışma izni işlemlerinin 30 Nisan'a kadar yapılmayacağı kararını zaten önceden aldıklarını ve bunun geçerli olduğunu ifade eden Özersay, özel sektörde halen açık olan market, fırın, benzinci, eczane ve banka dışındaki işletmelerin faaliyetlerinin durdurulma kararının da 17 Nisan'a kadar uzatıldığını açıkladı.

Özersay, marketlerin açık bulundurma saatleriyle ilgili kuralın da geçerli olduğunu ve akşam 20.00'de kapanacaklarını belirtti.

10/04/2020 09:36
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: yasaklar ne zaman son bulacak, kıbrıs, sokağa çıkma yasağı, haberler, okullar ne zaman açılacak
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.