Öneriyoruz: Öğleden sonra eğitim; mümkün

ads ads ads ads
21/09/2018

ads
Öneriyoruz:  Öğleden sonra eğitim; mümkün

Haber Kıbrıs Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Ekmekçi, bir haftadır başlayan eğitim- öğretim yılına rağmen, halen daha Haspolat Meslek Lisesi öğrencilerinin okul sorununa dikkat çekti.

Sabah yayınlanan “Günaydın Haber Kıbrıs” programında konuyu gündeme taşıyan Ekmekçi, bunun eğitimdeki plansızlık ve beceriksizliğin bir ürünü olarak niteledi.

Tüm okullarda eğitim başlarken, tek bir okulun, üstelik de, “okul yıkılabilir” gerekçesi ile eğitime kapatılmasının ve öğrencilerin belirsizlik içine itilmesinin “işbilmezlik” olduğunu ifade eden Ekmekçi, gündeme şu öneriyi getirdi:

“Haspolat Meslek Lisesi öğrencileri, bir haftadır evde yatıyor. Bu çocuklar- gençler meslek eğitimi alıyor. Tamam, okul yıkılıyor, gençler için tehlikeli.

Neden evde bekliyor gençler? Neden aileler bir belirsizlik içerisinde. Haspolat Meslek Lisesi öğrencilerinin neredeyse tamamı Lefkoşa Bölgesinden…

Eğitim Bakanlığı, “alternatif yaratana kadar” Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’ni kullanabilir. Öğleden sonra, öğretmenler de evet derse, zaten meslek eğitimi alan bu öğrenciler için bir alternatif yaratılabilir.

Bir kocaman okul da, 5 saat değil, 9- 10 saat eğitime hizmet vermiş olur. Bu önerinin, sadece bu yıl değil, her yıl problemli okullar için değerlendirilmesi gerekiyor.

Okul ne anlam kazanır kapalı olunca? Boş olunca? Pekala bu sorun, başka bir meslek lisesinde çözülebilir. Niyet varsa…”

21/09/2018 11:37
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.