Ortopedik Özürlüler Derneği'ne 3 adet tekerlekli sandalye

Turgay Hilmi, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne Almanya’dan getirdiği 3 adet tekerlekli sandalyeyi bağışladı.

ads ads ads ads
22/02/2012
TAK

ads
Ortopedik Özürlüler Derneği'ne 3 adet tekerlekli sandalye

KKTC Almanya Fahri Kültür Ateşesi ve Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu Direktörlerinden Turgay Hilmi, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne Almanya’dan getirdiği 3 adet tekerlekli sandalyeyi bağışladı.

Hilmi, Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu müzik, folklor ve bale bölümlerinin düzenlediği etkinliklerden elde ettiği yaklaşık 3 bin 500 TL’lik geliri de Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sundu.

TAK muhabirine konuyla ilgili bilgi veren Turgay Hilmi, yakın bir zamanda KKTC’ye bir ambulans bağışında bulunacağını da belirterek, ambulansın Sağlık Bakanlığı’na verileceğini kaydetti.

Hilmi, Almanya’daki Kuzey Kıbrıs Dostları Derneği üyelerinden, ortopedik özürlüler için malzeme satışı yapan bir şirket sahibi Sippl ailesinin, KKTC’ye bağış yapmayı bir görev edindiğini, bu kapsamda bağışlanan tekerlekli sandalyeleri ülkeye THY desteği ile getirdiğini belirtti.

Lefkoşa Sarayönü Rotary Kulübü, YDÜ ve Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu işbirliğinde düzenlenen etkinlikten elde edilen 3 bin 500 TL’lik gelirin de Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne bağışlandığını ifade eden Hilmi, okulun son 3 yılda etkinliklerden elde ettiği 94 bin TL’lik geliri, çeşitli ihtiyaçlı olan kurumlara bağışladıklarını anlattı.

22/02/2012 15:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ortopedik Özürlüler Derneği’ne 3 adet tekerlekli sandalye, Turgay Hilmi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.