Otomobil fabrikaları 11 Mayıs’ta açılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "11 Mayıs itibarıyla ülkemizdeki ana otomobil fabrikalarının tümü faaliyete başlamış olacak." dedi

ads ads ads ads
06/05/2020

ads
Otomobil fabrikaları 11 Mayıs’ta açılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ankara Sanayi Odası’nın Genişletilmiş Meclis Toplantısı’na video konferans yöntemi ile katıldı.

Varank, corona virüs nedeniyle dünyanın sadece 2 ayda başka bir hale geldiğini, bu kadarını kimsenin tahmin edemediğini bildirdi.

Küresel ekonominin geldiği noktanın ortada olduğunu, aynı anda arz ve talep şokları yaşandığını belirten Bakan Varank, “Uluslararası ticarette, sınır ötesi sermaye hareketlerinde ve emtia piyasalarında sert dalgalanmalar var. Tabi şunun da altını çizmemiz gerek. Yaşadığımız bu dönem; küresel ekonomi açısından geçici bir şok olabileceği gibi, kalıcı hasarlar bırakan uzun vadeli bir duruma da dönüşebilir. Şu anda kimse ne olacağıyla ilgili sağlıklı bir öngörüde bulunamıyor” dedi.

‘BÜYÜK BÖLÜMÜ YENİDEN ÜRETİME GEÇTİ’

Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün normalleşme planıyla ilgili önümüzdeki dönemin yol haritasını açıkladığını anımsatarak, şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz üretim cephesinde önemli gelişmeler var. Otomotiv fabrikalarının büyük bölümü yeniden üretime geçti. 11 Mayıs itibarıyla, ülkemizde tüm otomotiv ana fabrikalar tekrar faaliyetlerine başlamış olacak. Bazı tekstil firmalarının da açılmaya başladığını biliyoruz. AVM’lerin ve ihracat kanallarının normalleşmesiyle, sektör hızlıca toparlanacak.

Başta da ifade ettiğim gibi, evet zor bir dönemden geçiyoruz. Ama bu dönemin risklerine hazırlıklı olmak kadar, fırsatlarını da değerlendirmek gerekiyor. Burada da en büyük görev üreticilerimize düşüyor. ‘Yeni normale hazırlıklı olmak’ diyoruz. Ama bence asıl başarı, şimdiden bu yeni normali şekillendirmekten geçiyor.”

06/05/2020 10:12
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: otomobil, mayıs, otomotiv sektörü,
MANŞETLER

HK OTOMOBİL

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.