Özdenefe: Ülkeyi yönetemeyecekleri açıkça ortada

ads ads ads ads
22/02/2021

ads
Özdenefe: Ülkeyi yönetemeyecekleri açıkça ortada

    CTP Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, hükümetin yanlış uygulamaları nedeniyle önce devlet çalışanları ile özel sektör çalışanlarının birbirine düşman edildiğini, ardından da sektörler arası düşmanlık baş gösterdiğini ifade ederek, “Böl- parçala- yönet üzerinden bile hareket edemiyorlar ‘böl- parçala- mahvet’ üzerinden hareket ediyorlar, çünkü yönetemiyorlar” dedi.

   Ülkeyi yönetenlerin kapasitelerinin olmamasının yanında, art niyetlerinin de olduğunu da iddia eden Özdenefe, “Halkı düşünmüyorlar, kendi içlerinde güç kavgası yapıyorlar. Bu yaşanılan olumsuzlukları ancak seçim temizler. Artık ülkeyi yönetemeyecekler bu nedenle seçime gidilsin” diye konuştu.

    Fazilet Özdenefe, Haber Kıbrıs Web TV’de “Markaj” programına katılarak, Ali Baturay’ın sorularını yanıtladı.

“Hayat pahalılığı kesintisinin nereye harcandığı açıklanmalı”

   Fazilet Özdenefe, hükümetin reel sektöre kaynak yaratmak için kamu çalışanlarına 3 ay boyunca hayat pahalılığını yansıtmayacak olmasıyla ilgili konuşarak, “Ülke şartlarından dolayı şu an için itirazımız yok, dayanışma gösterilmeli ancak yapılan kesintilerin nereye harcandığı ile ilgili bilgi yok. Bu konuda şeffaf alınmalıdır” dedi.

   Maliye Bakanı Dursun Oğuz’nun hayat pahalılığından oluşturulacak kaynağın 82 milyon TL olacağını açıkladığını belirten Özdenefe, “Bir önceki Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ise ‘100-120 milyon TL kaynak yaratılacak’ demişti. Paranın toplamı ne kadar, nerede kullanılacak ve nasıl geri ödenecek bunun izahatı verilmeli” diye konuştu.

“Saner, UBP’yi 75 gündür hükümetteymiş gibi göstermek istiyor”

    Özdenefe, Başbakan Ersan Saner’in eleştiriler karşısında savunmaya geçtiğine işaret ederek, “Saner’e göre hükümet 75 gün önce kuruldu ancak unutmasınlar ki 11 aydır hükümettedirler. Kabinede isimler değişmiş olabilir ancak iktidarda olan ve vizyonu ortaya koyan onlardır” ifadelerini kullandı.

“Böl- parçala- mahvet üzerinden hareket ediyorlar”

   Yanlış uygulamalar nedeniyle insanların giderek fakirleştiğini ve durumu iyi olanlarla arasının açıldığını anlatan Özdenefe, “Kamu- özel ayrımı giderek artıyor. Özelde de sektörler arasında kavga baş gösterdi. Böl- parçala- yönet üzerinden bile hareket edemiyorlar, böl- parçala- mahvet üzerinden hareket ediyorlar çünkü yönetemiyorlar” ifadelerini kullandı.

“Ülkeyi yönetemeyecekler, bu nedenle seçime gidilsin”

   Ülkeyi yönetenlerin kapasitelerinin olmamasının yanında art niyet olduğunu da aktaran Özdenefe, şöyle konuştu:

   “Halkı düşünmüyorlar, kendi içlerinde güç kavgası yapıyorlar. Bu yaşanılan olumsuzlukları ancak seçim temizler. Kendileri de meşru olmadıklarını ve iradeyi yansıtmadıklarını biliyor, bu nedenle kurultaya gitmek istiyorlar. UBP kavgalarını kendi içinde yaşasın ülke yönetimine yansıtmasın. Artık ülkeyi yönetemeyecekler bu nedenle seçime gidilsin.

“Meclisin açılması önemli”

   Meclis genel kurulunun haftalar sonra açılmasını değerlendiren Özdenefe, “Muhalefetin görüş ve önerilerinin hükümete anlatılması ve halkın sesinin duyulması için meclisin açılması önemli” dedi.

“1500 TL yardımları ödeyemediler”

   Hükümetin vereceğini açıkladığı destekleri zamanında yerine getiremediğinden de bahseden Özdenefe, “Daha önce 1500 TL destekleri aralık ayında kadar ödeyeceklerini söylediler, yapamadılar. Ekonomik paket açıkladılar ve parayı işverene değil çalışana ödeyeceklerini söylediler ancak yasal düzenlemeyi yapmadılar, ardından işverene ödediler çalışana vermediler. En sonunda en çok etkilenenlere verileceğini söylediler” ifadelerini kullandı.

“Başbakan ile müsteşarı başka konuşuyor”

   Destek ödemeleri konusunda başbakan ile müsteşarının farklı konuştuğuna dikkat çeken Özdenefe, “Müsteşar başvuruyla ilgili değerlendirme yapılacağını ve tarihlerin açıklanacağını söylerken Başbakan meclisten ‘başvurular başladı’ diye açıklama yapılıyor” şeklinde konuştu.

22/02/2021 21:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Özdenefe: Ülkeyi yönetemeyecekleri açıkça ortada, haberkibris,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.