Özersay, Denktaş’ın Ölüm Yıl Dönümü Nedeniyle Mesaj Yayımladı

Özersay, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün 7. yılında saygı ve rahmetle andığını belirtti.

ads ads ads ads
12/01/2019

ads
Özersay, Denktaş’ın Ölüm Yıl Dönümü Nedeniyle Mesaj Yayımladı

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Özersay, uluslararası temaslarda ve özellikle Birleşmiş Miletler çevresinde ismi hala en çok bilinen yegane Kıbrıslı Türk'ün  Rauf Raif Denktaş olduğunu brlirtti.

Özersay, mesajında şunları kaydetti:

Naaşı önünde dönüşümlü olarak sabaha kadar saygı nöbeti tuttum. Gelip gözyaşları içerisinde onunla konuşan, ona seslenen farklı siyasi görüşten yüzlerce insan gördüm. Özellikle uluslararası alanda görüşlerine katılmayanlar da dahil olmak üzere diplomasi becerisini, ikna kabiliyetini ve inandığından asla vazgeçmeyen kararlı duruşunu bilip de kendisine saygı duymayanı görmedim. Bugün yaptığımız uluslararası temaslarda ve özellikle BM çevresinde ismi hala en çok bilinen ve hatıralarda yer eden yegane Kıbrıslı Türktür diyebilirim Rauf Raif Denktaş. 

Kendisinden diplomasi ve Kıbrıs sorunu bağlamında çok şey öğrendiğim, Kıbrıs Türk Halkına en zor dönemlerde liderlik ederek devletin gerekliliğine yürekten inanan ve kuruluşu için en önemli katkıyı koyan Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün 7. yılında saygı ve rahmetle anıyorum.

12/01/2019 20:10
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kudret özersay, haber, kıbrıs, Rauf Denktaş
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.