Özersay: Hükümetin gailesi toplum değil

ads ads ads ads
24/06/2021

ads
Özersay: Hükümetin gailesi toplum değil

HP Milletvekili Kudret Özersay, “Hükümetin Gailesi” başlıklı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’ndaki konuşmasında, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun konuşmasını hayretlerle dinlediğini belirterek, hükümetin, her şey tamammış gibi teşekkür ve takdir beklediğini kaydetti.

Özersay, bu sabah Anayasa Mahkemesi’nin hayat pahalılığı konusunda verdiği karara atıfta bulunarak, hükümetin yanlış yaptığını defalarca söylemelerine rağmen hükümetin bildiğini okuduğunu söyledi. Özersay, “Doğru usul takip edilmiş olsaydı, tasarrufa kendilerinden başlamış olsalardı, paranın nerede kullanılacağı söylenseydi ve hükümete güven olsaydı mahkemenin bugün aldığı kararın bu yönde olmayacaktı” dedi.

Şimdi hayat pahalılığının hepsinin geriye dönük ödenmek zorunda olmasına bağlı olarak Maliye’nin yaşayacağı sıkıntılara değinen Özersay, “Bunu yüzünüze gözünüze bulaştırdınız. Keşke en baştan en doğrusu yapılsaydı” şeklinde konuştu.

Güvercinlik’te Sanayi Sitesi’nde verilen arazilerin, bir kısmının sözleşmesinin iptal edildiğine değinen Özersay, arazilerin altyapılarının tamamlanamayacağı gerekçesiyle arazilerin sözleşmelerinin iptal edildiğini kaydetti.

2017-2018’de Sunat Atun’un bakanlık döneminde verilen arazilerin, altyapısı tamamlanmadan bakan imzasıyla verilip verilmediğini soran Özersay, şimdi de bu arazilerin iptal edildiğini belirterek, hangisinin doğru olduğuna açıklık getirilmesini istedi.

Kudret Özersay, Elektrik Kurumu’nun son günlerde yaptığı elektrik kesintileri konusunda da bilgi istedi. Özersay, Vakıflar konusunda muhatabın kim olduğunu sorarak, camilerin elektriğinin kesilmesinin doğru olup olmadığı öğrenmek istediğini dile getirdi.

Binboğa’ya yapılmak istenen İstihdamla ilgili de bilgi isteyen Özersay, “108 kişinin çalıştığı Binboğa’da gerçekten 22 kişiye daha ihtiyaç var mı? Nereden çıktı bu ihtiyaç öğrenmek istiyoruz” dedi. 

Geçmişte hükümette krize sebep olan ve Maliye Bakanlığı üzerinden verilen arazilerin akıbetini soran Özersay, hükümetin gailesinin toplum olmadığını savundu.

24/06/2021 15:13
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kudret Özersay
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.