Özersay, İngiltere'deki futbol karma takımı oyuncuları ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Kudret Özarsay, Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu U-15 Futbol karması yönetici ve oyuncularını kabul etti.

ads ads ads ads
17/04/2019

ads
Özersay, İngiltere'deki futbol karma takımı oyuncuları ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Kudret Özarsay, Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu U-15 Futbol karması yönetici ve oyuncularını kabul etti.
Dışişleri Bakanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleşen kabulde Özersay, konuk heyetle sohbet etti ve sorularını yanıtladı.
İngiltere’ye yaptığı ziyaret sırasında başkan ve yöneticilerle bir araya gelme fırsatı bulduğunu belirten Özersay, İngiltere dahil dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan Kıbrıslı Türklerin ilişkilerinin devamlılığının önemine vurgu yaptı ve herkesin köklerinde Kıbrıs bulunduğuna işaret etti.
Türkiye tarafından tanınıp dünyaca tanınmamasına rağmen, Kıbrıslı Türkleri temsil eden ve Kıbrıslı Türklerin beklentilerini yansıtan bir devletin var olduğunu kaydeden Bakan Özersay, yurt dışında dış politikayı yürüten ve yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türkler konusunu takip eden bakanlığın, Dışişleri Bakanlığı olduğunu belirtti.
Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu U-15’in kültürel ve sportif faaliyetler yanında KKTC’yle güçlü bağlantının olmasının önemine değinen Özersay, konuk heyetin KKTC’de güzel bir ziyaret gerçekleştirmesini diledi.
ASKERLİK KONUSU…
Özersay, yurtdışında yaşayan Kıbrıslıları bedelli askerlik yapmasıyla ilgili soruya, şu an isleyen bir sistem olduğunu ve bu sistemin birçok gencin askerlik sorunu yaşamamasını sağladığını, rakam bazında fazla yığılma yaşanması halinde GKK ile istişare edilerek, yeni bir formül ve esneklik sağlanabileceğini belirtti.
“POTANSİYELİ HAREKETE GEÇİRECEĞİZ”
Başka bir soruya karşılık Özersay, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin yumuşak bir güç (soft power) olduğunu ve bu potansiyel gücü harekete geçirmeyi planladıklarını söyledi. İkili ilişkileri sadece bir olaya veya güne bağlı olarak değil, sürekli kılmak ve spor, kültür ve diğer alanlarda farklı yaş guruplarını, nesilleri kapsayan ziyaretlerle aradaki bağları güçlendirmek istediklerini vurgulayan Özersay, böylelikle Kıbrıslı Türklerin daha da güçleneceğini ifade etti.
“KTHY YENİDEN HAYATA GEÇECEKSE GERÇEKTEN ALTI DOLDURULUP YAŞATILABİLMELİ”
Kıbrıs Türk Hava Yolları ile ilgili soruyu da yanıtlayan Özersay, Ulaştırma Bakanı Atakan’ın uçaklara hayranlığına işaret ederek ve KTHY’ye özlem duyduğunu ifade ederek, bunun belli zorlukları olduğunu, aynı durumda olan Cyprus Airways’in başka bir özel şirket adı altında yeniden hayata geçirilmeye çalışıldığını fakat bunda başarılı olunamadığını hatırlattı.
Özersay, “KTHY, gerçekten altı doldurulup yaşatılabilecekse yeniden hayata geçirilmeli” diyerek, şu an için ekonomide bir öngörü yapılamadığını ve bu sorunun kesin cevabının belli olmadığını ifade etti.
“MARAŞ ANCAK 4 PARTİ ANLAŞIRSA AÇILABİLİR… BENCE AÇILMALI”
Kapalı Maraş’ın açılmasının söz konusu olup olmadığıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Özersay, kendisi ve partisi adına bunu her zaman savunduğunu fakat, şu an hükümette 4 parti bulunduğu için bunun bir uzlaşı çerçevesinde gündeme getirilebileceğini belirtti ve “Bence açılmalı” dedi.
“ÜNİVERSİTE YILLARIMDA GALATASARAYLIYDIM… ŞİMDİ HOCASINI SORUN SÖYLEYEMEM”
Özersay, desteklediği takımın sorulması üzerine üniversite yıllarında Galatasaray taraftarı olduğunu fakat şimdi sorulduğu zaman hocasını ya da futbolcularını sayamayacak kadar konuya uzak olduğunu ifade etti.
Özersay, kısa bir dönem Ortaköy’ün genç takımında futbol da oynadığını fakat o zamanlar çevresindekilerin genelde Çetinkaya taraftarı olduğunu anlattı.

17/04/2019 13:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kudret özersay, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.