Özersay: Koalisyon için görüşmeye...

ads ads ads ads
22/01/2018

ads
Özersay: Koalisyon için görüşmeye...

CTP, HP, TDP, DP Genel Başkanları durum değerlendirmesi yapmak üzere biraraya geldi.

Genel Başkanların görüşmesi HP Genel Merkezi’nde saat 15.10’da başladı.

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, görüşme sonrası basına yaptığı açıklamada, “yarın öğleden sonra TDP Genel Merkezinde biraraya geleceğiz. Teknik çalışmalar da yarından itibaren devam edecek. Geldiğimiz noktada konuları ele almaya devam ettik. Niyet ve kararlılığımız devam etmektedir” dedi.

Özersay, bugün yaşanan olaylarla ilgili bir soru üzerine herkesin sukunet içinde olması ve herkesin hukuk devleti içerinde yaşadığının bilşincinde hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Özersay, bugün yaşanan olayların 4lü koalisyonu etkiledi mi sorusu üzerine başkanları göstererek “sizce etkilemiş gibi mi görünüyor?” dedi.

Bir soru üzerine Özersay,  Cumhurbaşkanı Akıncı’nın yarın parti başkanlarını görüşmeye çağırdığını anımsattı ve Akıncı’nın parti başkanlarını dinledikten sonra anayasa ve teamüller gereği  hükümeti kurma görevini kime vereceğine kendisinin karar vereceğini söyledi.

Bir başka soru üzerine de Özersay, bugün Cumhuriyet Meclisi’nde ve Afrika Gazetesi önünde yaşananlardan koalisyon görüşmelerinin etkilenmediğini de belirtti.

Serdar Denktaş da, hükümeti kurma görevini kime vereceği kararının Cumhurbaşkanı Akıncı’ya ait olduğunu, ancak dört partinin koalisyon görüşmelerine devam ettiğini söyledi.

22/01/2018 16:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kudret özersay, halkın partisi
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.