Özersay'dan farklı bir süreç mesajı

Özersay önümüzdeki yıl Rumların yapacağı seçimlerden sonra hükümetin değişmesiyle farklı bir sürecin başlayabileceğini söyledi

ads ads ads ads
26/05/2012
TAK

ads
Özersay'dan farklı bir süreç mesajı

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Özel Temsilcisi  Kudret Özersay, Rumların AB süreci ile elde ettikleri gücü ve zenginliği Türk tarafı ile paylaşmaya yanaşmadığına dikkati çekerek, önümüzdeki yıl Rumların yapacağı seçimlerden sonra hükümetin değişmesiyle farklı bir sürecin başlayabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Özel Temsilci Kudret Özersay, Bursa Orhangazi Üniversitesi tarafından düzenlenen "Kıbrıs'ta 44 Yıl Sonra Müzakere Edilmeyen Ne Kaldı?" adlı konferansta konuştu.
 
Özersay konferansta, çözümsüzlüğün nedenlerini sıraladı ve Rum Tarafının yasal hükümet olarak görülmesi ve AB’ye alınmasının çözümü engellediğini vurguladı.
 
Özersay  şöyle konuştu:

“Rumlar, Kıbrıslı Türklerle karşılıklı olarak bir al-ver egzersizine girmeyi kabul ederse aslında Kıbrıs sorununun çözülmesi mümkündür ve çok uzun bir zamana da ihtiyaç yoktur. Çünkü o kadar uzun süredir müzakereler devam ediyor ki, 44 yıldır denemedik yöntem, lider, genel sekreter kalmadı. Her şey denendi. Buna rağmen Kıbrıs'ta kapsamlı çözüm bulunamıyorsa, bunun sebebinin başka şeyler olduğu ortaya çıkıyor. Taraftarın birbirine güvenmediği, taraflar arasında eşitsizlik olduğu ortaya çıkıyor.”
 
Rum Tarafının, federasyonu müzakerelerde verdiği en büyük taviz olarak nitelendirdiğine dikkat çeken Özersay “Bu da bize göre bunun dışında verilmesi gereken diğer tavizlerin verilmesiyle ilgili Rum Tarafının nasıl mütereddit bir tavır içinde olduğunu ortaya koyuyor” dedi.


 Özel Temsilci Özersay, çözüm için Rum Tarafının siyasi irade göstermesi gerektiğine de dikkati çekerek  “Eğer bu zeminde bir çözüm bulunacaksa, iki bölgeli, iki toplumlu federal bir zeminde çözüm bulunacaksa, bu çözümün nasıl olacağı zaten bellidir. Bunun çözülmesi için siyasi irade göstermek gerekmektedir" şeklinde konuştu.



Özersay, Rumların AB süreci ile elde ettikleri gücü ve zenginliği Türk tarafı ile paylaşmaya yanaşmadığını da belirterek, önümüzdeki yıl Rumların yapacağı seçimlerden sonra hükümetin değişmesiyle farklı bir sürecin başlayabileceğini sözlerine ekledi.

26/05/2012 21:18
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs konusu, Özersay’dan farklı bir süreç mesajı, Kudret Özersay, Derviş Eroğlu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.