Özersay’dan hükümet ortağı UBP’ye mesaj!

ads ads ads ads
18/02/2020
HK

ads
Özersay’dan hükümet ortağı UBP’ye mesaj!

“Kapalı Maraş’taki toplantı bir hükümet icraatı değil. Maraş konusunda yeni bir adım atılmadı. ‘Etkinlik yeni bir adımdır’ gibi algı yaratılıp bunu seçim yatırımı olarak sunmak isteyenlere halkımız kanmaz”

  Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı adayı Kudret Özersay, Maraş konusunda atılmış yeni bir adım olmadığını ve Maraş’ın nasıl açılacağı konusunda henüz bir karar alınmadığını söyledi.

    Maraş’la ilgili olası kararların cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra alınacağını belirten Özersay, Türkiye Barolar Birliği’nin Kapalı Maraş’ta düzenlediği “Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleri ile Kapalı Maraş Açılımı” isimli etkinliğinin yeni bir adımmış gibi algı yaratılıp, bunu seçim yatırımı olarak sunmak isteyenlere halkın kanmayacağını kaydetti.

    Kudret Özersay, Haber Kıbrıs’ta Ali Baturay’ın “Markaj” programında, geçen cumartesi günü Kapalı Maraş’ta yapılan toplantıyı değerlendirdi.

“Toplantının cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde yapılmasından mutlu değilim”

  Kapalı Maraş’ta Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği toplantının, hükümetin yaklaşık 7 ay önce attığı Maraş adımı ve yapılan envanter çalışmasının bir devamı olmadığını kaydeden Özersay, etkinliğin Başbakanlığın himayesi altında yapılmış olmasının, bu etkinliğin bir hükümet icraatı olduğunu göstermediğini vurguladı.

     Kapalı Maraş’taki etkinliğin bir hükümet icraatı olmadığının bilinmesini isteyen Özersay, “Bu toplantının cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi yapılması benim de mutlu olduğum ve tercih ettiğim bir şey değil” dedi.

“Toplantının, gerilimin göbeğine düşmesi tercih ettiğim bir şey değil”

     Türkiye Barolar Birliği’nin geçmişte böyle bir etkinlik yapmak istediğini kendilerine söylediğini belirten Kudret Özersay, ancak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Türkiye yetkilileriyle yaşadığı gerilimin içine, gerilen ortamın göbeğine düşmüş olmasının tercih ettiği bir durum olmadığını vurguladı.

    Özersay, Maraş’la ilgili yeni bir adım atılmadığını, hatta Maraş’ın nasıl açılacağının kararının verilmediğini, bu konuların cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra görüşüleceği ve kararlar alınacağını kaydetti.

“Kimse bu toplantıdan seçim yatırımı çıkarmasın”

    Hükümet ortağı UBP’ye mesaj gönderen Özersay, eğer bu toplantı nedeniyle sanki yeni bir adım atılıyor gibi gösterip de bunu seçim yatırımı olarak sunmak isteyenler varsa, halkın buna kanmayacağını söyledi.

     Özersay, kimsenin bu toplantı üzerinden bir algı yaratıp da oy devşirmeye kalkışmamasını istedi. Kudret Özersay, Maraş’taki envanter çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığını, çalışmaların devam ettiğini de vurguladı.

18/02/2020 15:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ali Baturay, haber, kıbrıs, kktc, MARKAJ, KUDRET ÖZERSAY, ERSİN TATAR, HÜKÜMET, HÜKÜMET ORTAĞI
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.