Özgür: Erdoğan'ın eleştirisi önemli mesajlar içeriyor…

Birikim Özgür: Özetle, "para" istemiyoruz ama iç tasarruflarımızla tekerleği döndürebilecek güce erişene kadar "mali yardım" istiyoruz

ads ads ads ads
23/08/2019

ads
Özgür: Erdoğan'ın eleştirisi önemli mesajlar içeriyor…

Eski Maliye Bakanı Birikim Özgür Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ersin Tatar’ın ortak basın toplantısını değerlendirdi. Özgür, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerinin önemine dikkat çekti.  

Ortak basın toplantısında TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB'nin Kıbrıslı Türklere mali yardım yükümlülüğünü yerine getirmediği eleştirisi önemli mesajlar içeriyor.

Türkiye bu "açığı" kapatmaya devam edecek. Ancak bu en çok da "para istemeye gittiler" eleştirisi yaparak "paradan en çok yararlanma durumunu muhafaza etme" gayretinde olan çelişik akılların beklediği şekilde olmayacak, olmamalı.

AB bu yardımları nasıl yapıyorsa öyle olmalı:

Altyapı yatırımları, reel sektörün rekabet gücünü artırma ve ilaveten de savunma giderleri.

Bu arada biz de idaremize sahip çıkacağız, iyileştireceğiz. Becerebilirsek ne ala. Beceremezsek de becerebileceğimiz kapasiteyi oluşturana kadar demokrasimize ve toplumsal irademize güvenmek ve olması gerekeni halkımıza bıkıp usanmadan anlatmak durumundayız.

Özetle, "para" istemiyoruz ama iç tasarruflarımızla tekerleği döndürebilecek güce erişene kadar "mali yardım" istiyoruz. Bu desteğe ihtiyacımız var. Dileğim hükümetin de Türkiye yetkililerinin de bu ikisi arasındaki farkı bilerek hareket etmesi, rollerini benimseyip içselleştirmeleri ve en kısa zamanda ciddi şekilde daralan ekonomimizin rahatlamasıdır.

23/08/2019 11:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Özgür: Erdoğan’ın eleştirisi önemli mesajlar içeriyor…, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.