Öztürkler: Üzülerek İzliyorum

Yükseköğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, TVM WEB’de ‘Sedat Kılıç’la Günlük Haberler’ programına konuk oldu

ads ads ads ads
05/06/2020

ads
Öztürkler: Üzülerek İzliyorum

 “HIZLI VE DOĞRU KARARLAR ALDIK”

Pandemi sürecini değerlendiren Öztürkler, Salgının duyulmaya başlandığı andan itibaren  aldıkları hızlı ve doğru kararların bu süreçteki önemini vurguladı.

Üniversitelerde eğitime ara verilmesi kararının riski büyük oranda azalttığını belirten Öztürkler, “Salgın sürecinde yükseköğrenimin yanı sıra ilk ve orta öğrenimdeki öğrencilerimiz de dahil olmak üzere eğitime ara verdik. Yapacağımız bir hatanın önümüzdeki yıl da eğitimi olumsuz etkilememesi için bu kararı aldık” diye konuştu.

Şuan Kuzey Kıbrıs’ta eğitim veren 21 Üniversitede dijital eğitimin başladığını kaydeden Öztürkler, yaklaşık 30 bin öğrencinin bu süreçte adadan ayrıldığını söyledi. Ülkede toplam 103 bin kayıtlı öğrenci olduğunu, bunlardan 80 bine yakınının ise aktif olarak eğitimlerine devam ettiğinin altını çizdi.

Kılıç’ın, Türkiye’ye dönen öğrencilerin adaya ne zaman geri döneceği konusundaki sorularını da yanıtlayan Öztürk, “Pandemi sürecinde ülkemiz başta olmak üzere, yurtdışında eğitim gören dört bin 500 KKTC vatandaşı öğrencinin  4 bin’e yakınının devletimizin organize ettiği uçuşlarla güvenli bir şekilde adamıza ulaşımını sağladık” diye konuştu.

“ÜZÜLEREK İZLİYORUM”

Sosyal medyada yayılan Kuzey Kıbrıs’ın karalama kampanyaları içinse ‘üzülerek izliyorum’ ifadesinde bulundu.

Öztürkler, YÖBİS (Yüksek Öğrenim Burs ve Bilgi Sistemi) üzerinden öğrencilerin burs başvurularını online olarak yapabildikleri bunun yanısıra askerlik sorgulama kısmından ise  isim, soy isim ve kimlik kartı numaralarını girerek sistem üzerinden bilgi edinebileceklerinden bahsetti.

Sosyal medyadan kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Öztürk, yatay geçiş konusunda Türkiye’nin almış olduğu kararları da değerlendirdi.

“TÜRKİYE’NİN ALMIŞ OLDUĞU KARARLARA SAYGI DUYUYORUZ”

“Pandemi sürecinde Türkiye’nin vatandaşına sahip çıkmak adına almış olduğu kararlara saygı duyuyoruz” açıklamasında bulunan Öztürkler, “Daha önceki prosedüre göre birinci ve son sınıfta öğrenim gören öğrencilerin başka bir okula yatay geçiş hakkı bulunmuyorken, yeni alınan kararla bu durumun ortadan kalktığını söyledi. (MHA)

05/06/2020 16:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kuzey kıbrıs eğitim, üniversiteler,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.