Özyiğit: Berlin ya tamam ya devam değil

"Berlin ya tamam ya devam değildir ama yeni bir müzakere sürecinin kapısı aralanacak mı bu ortaya çıkacak"

ads ads ads ads
21/11/2019

ads
Özyiğit: Berlin ya tamam ya devam değil

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi parti başkan ve temsilcileriyle bir araya geldi.

Görüşme sonrası basına açıklama yapan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit önemli bir noktanın arifesinde olduklarını belirterek, Crans Montana'da "topun direkten döndüğünü" ardından 2 yıl kaybedildiğini, bugüne kadar yapılan görüşmelerde referans şartlarının yaratılmaya çalışıldığını kaydetti. 

Berlin'de "ya tamam ya devam" denecek bir durum olmadığını, karar noktası değil ama yeni bir müzakere sürecinin kapısının aralanıp aralanmayacağı konusunda adım atılıp atılmayacağı açısından önemli olduğunu ifade eden Özyiğit, Rum liderin de dönüşümlü başkanlık ve kararlara etkin katılımı teyit etmesi açısından önemli olduğunu söyledi. 

Özyiğit, ucu açık 40-50 yıl sürecek değil, hatta 1-2 yıl bile değil, kısa sürede tamamlanacak sonuç alıcı yeni bir müzakere süreci istediklerini ifade ederek, "Beklentimiz ortak açılımdır. Çözüm son derece önemli. Uluslararası hukuk içine girmek istiyoruz" dedi.  

21/11/2019 12:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cemal özyiğit
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.