Özyiğit: Bir an önce Bilim Raporu ortaya konmalı

ads ads ads ads
08/06/2020

ads
Özyiğit: Bir an önce Bilim Raporu ortaya konmalı

Meclis Genel Kurulu devam ediyor. TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, geçiş kapıları konusunda yaptığı konuşmada, pandeminin devam ettiğine işaret ederek, 10 Mart’tan önceki haftaya bakıldığında Rum tarafının geçiş kapılarını kapattığını anımsatarak, arkasına görülmeye başlayan vakalarla kapıların kapatılmasının o günler için doğru olduğunu kaydetti.

Daha sonra Pile’de yaşayan vatandaşların ülkelerine giremediklerini, sonrasında ise Güney’de iş yerlerinin açılmasıyla birlikte orada çalışan vatandaşların işlerine dönemedikleri için mağdur olduklarını aktaran Özyiğit, bu konuda yapılan görüşmeleri ve Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan toplantıyı anımsattı.

1 Temmuz’a kadar işçilerin orada kalması söylemlerinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Özyiğit, geçtiğimiz gülerde Cumhurbaşkanlığı’nda yapılan toplantı ardından, bu konuda Bilim Kurulu Raporu’yla karar verileceğinin ortaya konduğunu, ancak şu ana kadar ortada bir rapor olmadığını söyledi, bu raporun nerede olduğunu sordu.

Bir an önce Bilim Raporu’nun ortaya konmasını isteyen Özyiğit, neden kontrollü geçişlerin bugünden itibaren sağlanmadığını öğrenmek istediğini söyledi.

 

08/06/2020 17:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Cemal özyiğit, haberkibris, TDP, korona virüs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.