Özyiğit: Bu hükümetin istifasını talep ediyoruz

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit Meclis'te hükümeti istifaya çağırdı

ads ads ads ads
15/06/2020
HK

ads
Özyiğit: Bu hükümetin istifasını talep ediyoruz

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit Meclis'te yaptığı açıklamada hükümetin topluma ‘bu kadarı da olmaz’ dedirttiğini belirtti.

Toplumun 3 ay tedbirlere uyduğunu ifade eden Özyiğit, ülkeye birilerinin böyle gelecekse hiç gelmesin daha iyi diye konuştu.

Toplumun hayatını riske atmaya kimsenin hakkı olmadığını kaydeden Özyiğit, ikinci dalgaya hazır olunmadığını ve ne bir hastane ne de sağlık altyapısının iyileştirilmesinin ortada olduğunu söyledi.

Özyiğit şöyle devam etti: “Pilelier ve Güneyde çalışan işçiler ‘gitmek zorundayız’ diye haykırdı. İki toplumlu Sağlık Komitesi geçişlere onay verdi ama siz vermediniz. Bizim insanlarımıza eğer 1 Temmuz’a kadar bekleme lüksünüz yoksa gidin da gelmeyin dediniz. Bu toplum için utanç abidesidir. Nedie bu 1 Temmuz’un sihri? Bir takım kriterler belirlediniz. Kategorilere ayırdınız. 1 temmuza kadar da ülkeye gelenler 14 günlük karantinaya tabi olacaklar dediniz. Bütün bunları anladık. Ansızın ülkemize bir ekip geldi. Ne kadar ilginç Tabipler Birliği Başkanı diyor ki bilgisayarlı tomografi için ekip gelsin beklerdik. Ama ansızın Lapta Marinası için bir ekip geldi. Durum fark edilmese sessiz sedasız gezip tozup gideceklerdi.

Durum fark edilince başladı hükümet topu birbirine atmaya. Kimsenin haberi yok. Herkes farklı farklı açıklamalar yapıyor. Bakanlıklar farklı açıklamalar yapıyor. Bakanlar Kurulu nasıl yanıltıldı. Nasıl bir bilgi verildi. Bugüne kadar acaba başka kaç kişi daha ülkeye girdi ve bu toplumun sağlığı bir şekilde riske atıldı. Kimdir bu kişiler nedir özellikleri? UBP-HP hükümeti bu uygulama ile toplumun sağlığını riske atmıştır. Bu skandalın sorumlusu bir bütün olarak hükümettir. Bu hükümetin istifasını talep ediyoruz. Daha fazla gölge etmeyin.”

15/06/2020 12:02
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: cemal özyiğit, tdp
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.