Özyiğit: Kimsede kim seçilecek gailesi yok… Olmamalı!

ads ads ads ads
19/03/2020

ads
Özyiğit: Kimsede kim seçilecek gailesi yok… Olmamalı!

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, sadece Kıbrıs’ın değil, dünyanın kritik günlerden geçtiğini söyledi, “Salgın küreselleşti. Odak noktası Çin değil, Avrupa… Bizim de bir parçası olduğumuz ana kara… Kimsede yarın seçime gidelim, kim seçilecek gailesi yok. Olmamalı. Yani toplumun böyle bir takati yok” dedi.

Toplumun bu virüsten kayıp olmadan nasıl kurtulacağını düşündüğünü belirten Özyiğit, Cumhurbaşkanı’nın OHAL ilanını gündeme getirdiğini anımsattı, “Hükümete açık çek verdik, ‘toplum sağlığı için elimizi taşın altına koymaya hazırız’ dedik.  Biz TDP olarak alınacak önlemlerin içinde OHAL olmasa bile bir sınırlandırma veya belirli düzeyde sokağa çıkma yasağı olması gerektiğinin altını çiziyoruz” şeklinde konuştu.

Olayın ekonomik boyutu olduğuna da vurgu yapan Özyiğit,  “Biz kesinlikle hükümete destek vermeye hazırız. Herkes sorumluğu eşit şekilde üstlenmeli” dedi.

Cemal Özyiğit, “Seçimin ertelenmesi görüşü Sayın Cumhurbaşkanı’ndan gelmedi. Başbakanlıkta koronavirüsle ilgili alınacak önlemlerle ilgili toplantıya çağrıldık. Kimse benimle o saate kadar seçimin ertelenmesini konuşmadı.  Bunu toplantıda öğrendik. Ben de Serdar Bey gibi ‘1 yıl öteleyelim. Koşullar düzelirse değerlendirir seçimi erkene alırız’ dedim. Sayın Denktaş gibi 6 ay endişesi yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Cemal Özyiğit, “Burada Cumhurbaşkanı’nın görevini uzatmayı değil, seçimi ertelemeyi konuşuyoruz. Seçim uzarsa görev oradaki kişiyle devam eder. Bunun başka türlüsü olmaz. ‘Seçime kadar şu yetkisini sınırlayalım, bunu yapalım’ demek toplum liderine saygısızlıktır. Hepimize saygısızlıktır” dedi.

“Bu sınırlamayı kabul edemeyiz” şeklinde konuşan Özyiğit, “Şimdi Kıbrıs konusunu düşünecek vakit ve takat yoktur. Ortada bir şey de yok. Seçim ertelenirse Kıbrıs konusu da 6 ay ertelenecek demektir” şeklinde konuştu.

Özyiğit, karara olumlu oy vereceklerini kaydetti.

19/03/2020 19:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Özyiğit: Kimsede kim seçilecek gailesi yok… Olmamalı!, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.