Pakistan: Hindistan Hitler'i örnek aldı

ads ads ads ads
23/09/2019

ads
Pakistan: Hindistan Hitler'i örnek aldı

Pakistan Cumhurbaşkanı, "Savaş olursa Hindistan halkı, ekonomisi ve her şeyi üzerindeki etkisi çok kötü olur. Biz de Pakistan olarak savaş istemiyoruz, savaşa zorlanmak bizim için iyi olmaz. Ama Hindistan isterse ne olur? Bir hileli operasyon yapıp savaşı başlatabilirler" dedi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Cammu Keşmir krizine ilişkin, Hindistan'ın savaş açması halinde karşılık vermekten başka seçenekleri olmayacağını belirterek "Hindistan savaş açarsa Pakistan bu savaşa girer." dedi.

Cumhurbaşkanı Alvi, başkent İslamabad'da Türk medya heyetini kabulünde, Cammu Keşmir konusunda Hindistan ile savaşma ihtimalleri ve krizin çözümü için Türkiye'den beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Hintler barış yapmayı zayıflık olarak görüyor"

Keşmir'in Pakistan'ın bir parçası olması gerektiğini vurgulayan Alvi, oradaki siyasi liderlerin serbest bırakılması, Keşmirlilerin maruz kaldığı ev hapsinin sonlandırılması ve BM kararlarına göre referandum yapılması gerektiğine dikkati çekti.

Alvi, Hindistan'dan birçok defa barış talebinde bulunduklarını belirterek "Ama Hintler barış yapmayı hep zayıflık olarak değerlendirdiler. Başbakan İmran Han, Hindistan'a en başında 'Hiçbir şey yapmayın, barış yapalım' dedi ama Hindistan sınırı geçti. Biz inanıyoruz ki eğer Hindistan masaya gelmezse Keşmir'de çok daha fazla direniş olacaktır. Mesela mülteci sorunu ortaya çıkacaktır. İnsanlar Keşmir'de sınırı geçecek ve Pakistan'a gelecektir." diye konuştu.

"Hindistan savaş açarsa Pakistan bu savaşa girer." ifadesini kullanan Alvi, Hindistan'ın nükleer gücünün buradaki en tehlikeli unsur olduğunu söyledi.

Alvi, Hiroşima ve Nagazaki benzeri bir durumun tekrar yaşanmaması temennisini dile getirerek şunları kaydetti:

"Pakistan bir savaş başlatmayacak. Bir kez savaş başladığında, her şey kontrolden çıkar. Ama savaş çıksa bile Pakistan kendisini tamamen savunabilir. Hindistan'ın asker sayısı çok daha fazla olabilir ama herkes bilir ki Müslümanlar savaşta ölürler, çok daha iyi savaşırlar. Bu savaşı Hindistan başlattıktan sonra Pakistan'a girerlerse savaşmaktan daha başka ne yapabiliriz ki? Savaş zaten bu değil midir? Dünya şunu bilmeli ki bize dayatacakları savaştan sorumlu olmalıyız."

23/09/2019 11:06
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Pakistan: Hindistan Hitler’i örnek aldı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.